PingProperties verlengt huurcontract met Vodafone in Maastricht

16-11-2016

PingProperties heeft namens haar Office Fund III overeenstemming bereikt met Vodafone over een langjarige verlenging van de huurovereenkomst van het gebouw aan de Avenue Ceramique 300 te Maastricht. Met deze verlenging is een totaal metrage gemoeid van 16.000 m², waarmee één van de grootste verhuurtransacties in Zuid-Nederland is gerealiseerd.

 

Met deze verlenging grijpt PingProperties de kans aan om te investeren in het gebouw, waarmee het gebouw na afronding voldoet aan alle moderne eisen die gesteld worden aan kantoorgebouwen. Het gebouw wordt gemoderniseerd met LED-verlichting en nieuwe klimaat installaties om de operationele efficiëntie van het gebouw verder te verbeteren.

 

Het gebouw bestaat uit een tweetal kantoordelen gelegen aan de voet van de rivier de Maas. Beide gebouwen worden door de J.F. Kennedybrug gescheiden die de kantoorlocatie met de binnenstad verbindt. Na aanbouw in respectievelijk 1996 en 1998 heeft Vodafone onder andere haar Nederlandse callcenter activiteiten in het gebouw ondergebracht, waarmee er van oudsher een sterke link ligt met de gemeente Maastricht.

 

PingProperties investeert in verduurzaming
Office Fund III is sinds 2010 eigenaar van het gebouw en zal als onderdeel van deze langjarige afspraken het gebouw verder verduurzamen. Voorgenomen investeringen hebben betrekking op het verlichtingsplan en de klimaatinstallaties waarna het gebouw zal kwalificeren als een Energielabel A gebouw.

 

Vodafone Nederland
Vodafone is een wereldwijde telecomaanbieder die in 1985 werd opgericht in Engeland. In 1995 betrad Vodafone samen met Nationale Nederlanden de Nederlandse markt onder de naam Libertel. Anno 2016 bedient Vodafone ruim 5 miljoen klanten in Nederland met telefonie-, televisie- en datadiensten via een hoogstaande netwerkinfrastructuur. In 1997 vestigde het bedrijf zich in Maastricht en in 2008 opende het bedrijf in Amsterdam een tweede hoofdkantoor. In het kantoor in Maastricht werken ruim 1500 medewerkers op de afdeling Klantenservice, Financieel en IT/Techniek.

 

PingProperties heeft de verlenging van de huurovereenkomst met Vodafone zelfstandig gerealiseerd. Vodafone werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff (sinds dinsdag jl. Cushman & Wakefield).

Ga terug