PingProperties verlengt huurcontract voor 12.000 m2 met het Rijksvastgoedbedrijf en de Groninger Archieven in Cascade - Groningen

31-08-2021

PingProperties heeft overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) over de verlenging van de huurovereenkomst op Cascadeplein 4 in Groningen. Door deze verlenging blijft het RVB en hiermee Groninger Archieven onderdeel uitmaken van het Cascadecomplex. Het RVB en de Groninger Archieven maken op deze locatie gebruik van ca. 12.000 m2 kantoor- en archiefruimte. Voor de Groninger Archieven zijn de goede bereikbaarheid en de kwaliteit van het complex redenen om zich langer te committeren aan het complex. De Groninger Archieven hebben het plan op korte termijn hun inrichting te revitaliseren om een toekomstbestendige huisvesting zeker te stellen. Dit sluit aan bij het verduurzamingsplan van het Cascadecomplex dat uitgerold wordt om energielabel A te verkrijgen.

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascadecomplex is gelegen op een unieke locatie direct naast het centraal NS-station van Groningen. Het complex is één van de grootste Rijksverzamelkantoren van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten waaronder het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Door consistent beleid heeft PingProperties waarde toegevoegd aan het complex en met het uitrollen van het verduurzamingsplan hebben twee van de zeven gebouwen energielabel A gekregen, de rest volgt dit jaar. Hiermee creëert PingProperties een blijvend verschil voor betrokkenen.

 

Groninger Archieven
De Groninger Archieven laten als professionele collectiebeheerder een zo groot mogelijk publiek kennismaken met fysieke en digitale archiefcollecties. Dit zijn onder andere historische administraties van de stad en provincie Groningen en van andere overheden en waterschappen in de provincie. Waar mogelijk bemiddelt de organisatie om historische en actuele informatie over stad en provincie Groningen breed in te zetten. De Groninger Archieven werken nauw samen met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen, dat ook in het gebouw van de Groninger Archieven gevestigd is. De Groninger Archieven betrekken zoveel mogelijk vrijwilligers bij het werken aan en met de collectie. Verder werken zij samen met historische verenigingen, musea en onderwijsinstellingen.

Ga terug