PingProperties verlengt huurcontract voor 12.000 m2 met het Rijksvastgoedbedrijf en de Groninger Archieven in Cascade - Groningen

31-08-2021

PingProperties heeft overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) over de verlenging van de huurovereenkomst op Cascadeplein 4 in Groningen. Door deze verlenging blijft het RVB en hiermee Groninger Archieven onderdeel uitmaken van het Cascadecomplex. Het RVB en de Groninger Archieven maken op deze locatie gebruik van ca. 12.000 m2 kantoor- en archiefruimte. Voor de Groninger Archieven zijn de goede bereikbaarheid en de kwaliteit van het complex redenen om zich langer te committeren aan het complex. De Groninger Archieven hebben het plan op korte termijn hun inrichting te revitaliseren om een toekomstbestendige huisvesting zeker te stellen. Dit sluit aan bij het verduurzamingsplan van het Cascadecomplex dat uitgerold wordt om energielabel A te verkrijgen.

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascadecomplex is gelegen op een unieke locatie direct naast het centraal NS-station van Groningen. Het complex is één van de grootste Rijksverzamelkantoren van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten waaronder het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Door consistent beleid heeft PingProperties waarde toegevoegd aan het complex en met het uitrollen van het verduurzamingsplan hebben twee van de zeven gebouwen energielabel A gekregen, de rest volgt dit jaar. Hiermee creëert PingProperties een blijvend verschil voor betrokkenen.

 

Groninger Archieven
De Groninger Archieven laten als professionele collectiebeheerder een zo groot mogelijk publiek kennismaken met fysieke en digitale archiefcollecties. Dit zijn onder andere historische administraties van de stad en provincie Groningen en van andere overheden en waterschappen in de provincie. Waar mogelijk bemiddelt de organisatie om historische en actuele informatie over stad en provincie Groningen breed in te zetten. De Groninger Archieven werken nauw samen met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen, dat ook in het gebouw van de Groninger Archieven gevestigd is. De Groninger Archieven betrekken zoveel mogelijk vrijwilligers bij het werken aan en met de collectie. Verder werken zij samen met historische verenigingen, musea en onderwijsinstellingen.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten