PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

 

Daily Plaza, bestaande uit 13.000 m² b.v.o., wordt hét overdekte boodschappencentrum binnen Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden. Naast de essentiële aanwezigheid van supermarkt Dirk, worden er ook andere (winkel)formules toegevoegd om het concept van Daily Plaza verder te versterken. Hierbij kan gedacht worden aan een drogisterij, bakker, speelgoedwinkel en andere onmisbare basisaanbieders.

 

Om een daily concenience center succesvol te maken, is gemak en bereikbaarheid van essentieel belang, aldus Luc Baas fondsmanager bij PingProperties. “In het Daily Plaza zal er een nieuwe parkeergarage komen speciaal voor bezoekers van het Daily Plaza, waardoor de klanten direct vanuit de winkels naar de auto kunnen met hun boodschappen. De parkeergarage wordt verbonden door middel van een hellend rolpad”. Bezoekers kunnen hierdoor eenvoudig tussen de winkelniveaus navigeren terwijl ze hun winkelkar meenemen. Met deze verbeteringen zal het Daily Plaza een prachtig gemakscentrum worden waar mensen al hun dagelijkse boodschappen kunnen doen onder één dak en met één winkelkar bereikbaar.

 

PingProperties heeft begin dit jaar haar plannen voor het nieuwe Daily Plaza gepresenteerd aan de ondernemers van de overdekte passage. De retailers reageerden enthousiast en dit heeft mede geleid tot het verlengen van het huurcontract van Intertoys en Douglas. Naast het behouden en mogelijk verplaatsen van bestaande winkels, is PingProperties op zoek naar nieuwe daily convenience winkelformules. Met supermarkt Dirk op de plek van de voormalige V&D, zal Daily Plaza ook dierenwinkel Pet’s Place en een drogist verwelkomen in het winkelcentrum. PingProperties werd in de huurtransactie met Dirk geadviseerd door SuperVastgoed.

 

 

Over Dirk
Melkhandel van Dirk van den Broek groeide in driekwart eeuw uit tot een succesvolle supermarktketen met meer dan 125 winkels door het hele land. Wekelijks voorziet de supermarktketen meer dan 1,8 miljoen klanten en biedt haar producten aan voor de laagste prijzen van Nederland. De focus bij Dirk ligt dan ook altijd op de scherpste prijs-kwaliteit verhouding. Zo kunnen klanten zo voordelig mogelijk boodschappen doen bij Dirk.

 

Strategie PingProperties convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum. Maarten Matze, CIO van PingProperties: “Onze organisatie voorziet met deze strategie een enorme groeipotentie voor Stadshart Oost in Zoetermeer”.

Ga terug