PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

08-02-2024

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

 

Het gebouw is verdeeld over 2 bouwdelen met een verhuurbare vloeroppervlakte van 17.080 m2 en een inpandige parkeergarage voor zo’n 182 auto’s. De vier belangrijkste huurders zijn Huis voor de Gezondheid, Het Waterschapshuis, STOWA en NS Vastgoed. Met een hoge bezettingsgraad van 80% bestaande uit vooral langjarige huurcontracten met (semi-)overheidsinstellingen geeft deze aankoop een stabiele en betrouwbare financiële basis.

 

Aankoopstrategie
PingProperties ziet meer potentie in het gebouwcomplex en gaat het daarom optimaliseren door functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en technologische voorzieningen te verbeteren. Dit vindt plaats in lijn met het ESG-beleid van PingProperties. Het businessplan is opgedeeld in vier verschillende bouwdelen: het laagbouw kantoor, het winkelpodium, het hoogbouw kantoor en de parkeervoorziening.

 

Voor elk component hebben we een specifieke strategie en propositie met toegevoegde waarde ontwikkeld, afgestemd op de unieke eigenschappen en behoeften van elk deel van het gebouw. De laagbouw heeft bijvoorbeeld een energielabel A en BREEAM In-Use certificaat Very Good. Dit is op zich een comfortabel niveau. We zien echter dat de eisen van gebruikers op dit aspect steeds hoger worden en willen daarom een energielabel A+++ bereiken om de leegstaande ruimtes op te vullen.

 

Sander Rovers (Investment Manager – PingProperties): “Dit type kwalitatieve kantoren met een strategische ligging direct bij grote Intercity-treinstations hebben de toekomst in Nederland. De vraag van nationale en internationale bedrijven voor deze kantoren blijft bestaan zolang er wordt voldaan aan hedendaagse en toekomstige eisen ten aanzien van ESG (waaronder duurzaamheid), bereikbaarheid (openbaar vervoer én auto) en algemene kwaliteit (installaties en uitstraling). Door gerichte investeringen herpositioneren we dit gebouw de komende periode naar de marktleider in stationsgebied Amersfoort op het gebied van duurzaamheid, moderne uitstraling, brand identity en bereikbaarheid. Met ons plan wordt het gebouw market-outperforming met een energielabel A+++, BREEAM In-Use certificaat ‘Very Good’ en volledige compliance met Paris Proof 2050 vereisten. Dit alles gaan wij aanbieden zonder duurder te zijn dan de andere gebouwen in het gebied.”

 

Bij deze aankoop werd PingProperties geadviseerd door CBRE (commercial), Loyens & Loeff (juridisch), Hielkema (juridisch) en RechtStaete (fiscaal). JLL trad op als verkopend makelaar.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten