PingProperties verwerft SBM Offshore gebouw in Schiedam

04-07-2022

Naast het in maart jl. verworven SBM Offshore kantoor aan de Karel Doormanweg 66 te Schiedam, voegt PingProperties ook het naastgelegen gebouw aan de Karel Doormanweg 48 toe, waarin ook SBM Offshore is gevestigd. Door deze toevoeging bestaat het gehele complex uit 11.075 m² v.v.o. en 222 parkeerplaatsen. Het doel is om de gebouwen te verduurzamen en te herontwikkelen tot future proof objecten die weer volledig voldoen aan de eisen, voor nu en in de toekomst.

 

Toplocatie
De gebouwen zijn zeer bijzonder gelegen. Het ligt direct langs de snelweg A4, met metrostation Vijfsluizen tegenover de ingang van de gebouwen, en daarnaast ook direct gelegen in het havengebied van Rotterdam met de grote schepen in de ‘achtertuin’. PingProperties ziet daarom veel waarde-potentie in de gebouwen: op een unieke locatie met een huurder die verbonden is met het gebied.

 

Sterke huurder
SBM Offshore N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde (AEX) onderneming opgericht in 1965 en ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven. SBM Offshore heeft zich ontwikkeld tot een offshore specialist van drijvende platforms voor de productie, opslag en overslag van olie en gas (Floating Production and Storing Offloading Systems (FPSO’s) en is beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam. Het bedrijf bezit anno 2021 een vloot van 14 operationele FPSO’s, waarmee het in totaal de capaciteit heeft om circa 1,7 miljoen vaten olie per dag te produceren. Ook levert SBMO speciale componenten voor boorschepen en offshore hef- en hijssystemen. Het bedrijf is verder ook actief op de markt voor hernieuwbare energie. Zo levert SBMO onder andere drijvende funderingen voor offshore windturbines.

 

PingProperties werd geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch), RechtStaete (fiscaal) en bbn adviseurs (technisch) en begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting. De verkopende partijen zijn Van der Zwan Vastgoed en Berg Vastgoed.

Ga terug