PingProperties verwerft Stadshart Oost Zoetermeer van Altera en MN

05-09-2022

PingProperties heeft per 1 september Stadshart Oost, gelegen in het stadscentrum van Zoetermeer, namens Daily Convenience Center IV in portefeuille verkregen. Stadshart Oost betreft een binnenstedelijk mixed-use asset met een 27.500 m² retail, 831 parkeerplaatsen met een gedeeld eigendom (45%) in vier parkeergarages en 48 appartementen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een woontoren te ontwikkelen.

 

Stadshart Zoetermeer heeft een lange historie en een uitstekende reputatie in het verzorgingsgebied. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is Stadshart Zoetermeer het grootste en belangrijkste winkelcentrum van de stad. Het biedt een mix van niet-dagelijkse winkels, enkele supermarkten, restaurants, kantoren en woningen.

 

Met de aankoop van Stadshart Oost breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit. PingProperties gelooft in de kracht van (wijk)winkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is. “De kansen die het winkelcentrum biedt in combinatie met het sterke verzorgingsgebied van Zoetermeer maken een herpositionering naar een levendig convenience centrum een mooie uitdaging voor ons team” aldus Luc Baas, Fund Manager van PingProperties.

 

Aankoopstrategie convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum. Maarten Matze, CIO van PingProperties: “Onze organisatie voorziet met deze strategie een enorme groeipotentie voor Stadshart Oost in Zoetermeer”.

 

PingProperties is bij de aankoop geadviseerd door CBRE, City Real Estate, Resi en Loyens & Loeff. Verkopers zijn geadviseerd door Cushman & Wakefield, Capital Value en Dentons.

Ga terug