PingProperties verwerft Stadshart Oost Zoetermeer van Altera en MN

05-09-2022

PingProperties heeft per 1 september Stadshart Oost, gelegen in het stadscentrum van Zoetermeer, namens Daily Convenience Center IV in portefeuille verkregen. Stadshart Oost betreft een binnenstedelijk mixed-use asset met een 27.500 m² retail, 831 parkeerplaatsen met een gedeeld eigendom (45%) in vier parkeergarages en 48 appartementen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een woontoren te ontwikkelen.

 

Stadshart Zoetermeer heeft een lange historie en een uitstekende reputatie in het verzorgingsgebied. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is Stadshart Zoetermeer het grootste en belangrijkste winkelcentrum van de stad. Het biedt een mix van niet-dagelijkse winkels, enkele supermarkten, restaurants, kantoren en woningen.

 

Met de aankoop van Stadshart Oost breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit. PingProperties gelooft in de kracht van (wijk)winkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is. “De kansen die het winkelcentrum biedt in combinatie met het sterke verzorgingsgebied van Zoetermeer maken een herpositionering naar een levendig convenience centrum een mooie uitdaging voor ons team” aldus Luc Baas, Fund Manager van PingProperties.

 

Aankoopstrategie convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum. Maarten Matze, CIO van PingProperties: “Onze organisatie voorziet met deze strategie een enorme groeipotentie voor Stadshart Oost in Zoetermeer”.

 

PingProperties is bij de aankoop geadviseerd door CBRE, City Real Estate, Resi en Loyens & Loeff. Verkopers zijn geadviseerd door Cushman & Wakefield, Capital Value en Dentons.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten