PingProperties verwerft uniek SBM Offshore kantoor in Schiedam

18-03-2022

PingProperties heeft per 18 maart, namens PingProperties Corporate Office Fund XIII, een koopovereenkomst gesloten voor het single tenant SBM Offshore kantoor aan de Karel Doormanweg 66 te Schiedam. Het gebouw bestaat uit 8.875 m² vloeroppervlakte verdeeld over 12 verdiepingen en 175 parkeerplaatsen.

 

Aankoopstrategie
PingProperties is zeer verheugd met deze toevoeging aan haar portefeuille. Volgens Sander Rovers, Investment Manager bij PingProperties, is het gebouw zeer bijzonder gelegen: “Het ligt direct langs de snelweg A4, met het metrostation Vijfsluizen tegenover de ingang van het gebouw, en daarnaast ook direct gelegen in het havengebied van Rotterdam met de grote schepen in de ‘achtertuin’. Dat is echt uniek, zo’n plek waar haven & stad elkaar ontmoeten”. PingProperties ziet daarom veel waarde-potentie in dit iconische gebouw, op een unieke locatie met een huurder die verbonden is met het gebied. Het doel is daarom om het gebouw te gaan verduurzamen en herontwikkelingen tot een modern pand dat weer volledig voldoet aan de eisen, voor nu en in de toekomst.

 

Sterke huurder
SBM Offshore N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde (AEX) onderneming opgericht in 1965 en ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven. SBM Offshore heeft zich ontwikkeld tot een offshore specialist van drijvende platforms voor de productie, opslag en overslag van olie en gas (Floating Production and Storing Offloading Systems (FPSO’s) en is beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam. Het bedrijf bezit anno 2021 een vloot van 14 operationele FPSO’s, waarmee het in totaal de capaciteit heeft om circa 1,7 miljoen vaten olie per dag te produceren. Ook levert SBMO speciale componenten voor boorschepen en offshore hef- en hijssystemen. Het bedrijf is verder ook actief op de markt voor hernieuwbare energie. Zo levert SBMO onder andere drijvende funderingen voor offshore windturbines.

Ga terug