PingProperties heeft kantoorpand in Rotterdamse-haven volledig verhuurd

22-03-2022

Het markante kantoorpand aan de Oude Maasweg 2 in Rotterdam, bestaande uit 2.468 m² v.v.o. met spectaculair uitzicht over de Nieuwe Waterweg, is weer volledig verhuurd. De afgelopen twee jaar tekende PingProperties met diverse gerenommeerde partijen uit de haven nieuwe huurovereenkomsten, waarmee het pand inmiddels helemaal in gebruik is genomen.

 

Het gebouw is deels in gebruik als hoofdkantoor van Dura Vermeer Haven & Industrie en ook DIMCO, LBC, Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) en het Nederlands Loodswezen Rotterdam-Rijnmond hebben hun intrek in het pand genomen. Het gebouw is door PingProperties ‘future-proof’ gemaakt, waarbij de klimaatinstallaties zijn gemoderniseerd, energiezuinige LED-verlichting is geplaatst en het sanitair is gerenoveerd. Het resultaat van energielabel A is een aanzienlijke verbetering gezien het kantoorpand oorspronkelijk energielabel G had.

 

“Mede door de duurzame renovatiewerkzaamheden, de unieke ligging, maar ook de samenwerking met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting hebben een aantal gerenommeerde bedrijven, werkzaam in de haven, gekozen voor dit pand. Wij kijken terug op een mooie en constructieve samenwerking”, aldus Sander Rovers, Head of Asset Management bij PingProperties.

 

Strategisch gesitueerd
Het kantoorpand is markant gelegen op een unieke plek in het havengebied van Rotterdam, centraal in ‘De Botlek’ en direct aan de Maas. De Botlek is een haven- en industriegebied dat zich kenmerkt door een specialisatie in de petrochemische industrie en tankopslagbedrijven. In de nabije omgeving zijn diverse vooraanstaande bedrijven gevestigd zoals ExxonMobil, Cargill B.V., Shell, Odfjell, VOPAK, Damen Shipyards en AKZO Nobel.

 

Het kantoorgebouw is strategisch gesitueerd aan de A15 ten opzichte van het Havengebied en Rotterdam en ook Den Haag/Amsterdam is middels de verlengde A4 snel met de auto te bereiken. Door de ligging aan een havenhoofd is het gebouw dankzij aanlegsteigers voor de scheepvaart uitstekend bereikbaar.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten