PingProperties verwerft winkelcentrum Passage Schiedam van HighBrook Investors

15-07-2021

PingProperties heeft per 15 juli het winkelcentrum Passage Schiedam, gelegen in het centrum van Schiedam, namens Daily Convenience Center III in portefeuille gekregen. De Passage is prachtig gelegen in het historische centrum van Schiedam en is het grootste en oudste overdekte winkelcentrum van deze stad. In het winkelcentrum zijn ca. 68 winkels gevestigd (waarvan 18 units beschikbaar), verdeeld over een begane grond en drie etages. Het heeft een oppervlakte van ca. 18.300 m² VVO. Tevens beschikt het complex over een vijflaagse parkeergarage met 280 parkeerplaatsen.

 

Met de aankoop van Passage Schiedam breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit. PingProperties gelooft in de kracht van (wijk)winkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is.

 

Aankoopstrategie convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in lokale stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Door een aanbod gericht op dagelijkse benodigde aankopen (food, groenteboer, visboer, slager, bloemen, huishoudelijke artikelen, tijdschriften etc.), local heroes (schoonheid- en massagesalons, kappers etc.), maatschappelijke voorzieningen (apotheker, arts, tandarts, fitness school etc.) en sterke offline gecombineerd met online retail concepten te concentreren, hoe beter een winkelcentrum draait.

 

Met deze strategie voorziet PingProperties een aanzienlijke groeipotentie voor winkelcentrum Passage Schiedam dat nu slechts 12% food gerelateerde huurders heeft en tevens een hoge leegstand van het aantal units (26,4%). Daarnaast wil de gemeente de stad volledig gaan upgraden om bewoners met een sociale carrière te behouden in de stad en om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te worden voor bewoners van Rotterdam. Hiertoe worden maar liefst 7.000 kwaliteitswoningen toegevoegd aan de stad, waarvan ruim 1.700 woningen in het bedieningsgebied van het winkelcentrum.

 

Wekelijks trekt Passage Schiedam 62.700 bezoekers met Hema, Action, Bristol, H&M en Nelson als top-5 huurders.

 

PingProperties is geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. HighBrook Investors is geadviseerd door Everglow Real Estate en Loyens & Loeff.

Ga terug