PingProperties wordt volledig eigenaar van Churchillplein 1 in Den Haag

12-02-2019

Onlangs heeft PingProperties het 5/8e aandeel in haar PingProperties Trophy fund overgenomen van één van haar investeringspartners. Hierdoor is PingProperties zelfstandig en alleen eigenaar geworden van het gebouw aan het Churchillplein 1 in Den Haag, gelegen in het hart van de Internationale Zone van Den Haag, waarin het een internationaal gerechtshof is gevestigd.

 

Sinds de aankoop van het gebouw in 2008 beschikte PingProperties over 3/8e deel van het wereldberoemde gebouw. Met de overname van het restant is PingProperties nu 100% eigenaar. Deze transactie illustreert het huidige beleid van PingProperties om grotere belangen te hebben in fondsen onder haar management.

 

Deze overname stelt PingProperties in staat om deze bijzondere, binnenstedelijke positie de komende jaren grootschalig te gaan (her)ontwikkelen.

 

Verlenging van de financiering
Sinds 2008 is het gebouw gefinancierd geweest door FGH Bank. Medio 2018 is deze financiering overgegaan naar RNHB. De bestaande financiering, met RNHB, is gelijktijdig bij de bovengenoemde overdracht verlengd en uitgebreid.

 

Churchillplein 1 – Den Haag
Het PingProperties Trophy fund I bestaat uit één gebouw waarin een internationaal gerechtshof is gevestigd. Dit wereldberoemde, rijksmonumentale gebouw fungeert sinds 1994 als internationaal gerechtshof met als doel het berechten van personen voor oorlogsmisdaden en schending van internationaal humanitair recht gedurende de Balkanoorlogen in de jaren negentig.

 

Den Haag is wereldwijd erkend als internationale stad van vrede en recht en huisvest ongeveer 131 internationale instituten en organisaties met meer dan 14.000 werknemers. Den Haag is daarom een belangrijke stad voor internationale organisaties. De meeste van deze bedrijven zijn gevestigd in de Internationale Zone. Ook Churchillplein 1 is gelegen in het midden van deze Internationale Zone, direct naast het Internationaal Strafhof (ICC), Internationaal Gerechtshof, Eurojust, Europol, Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Europees Octrooicentrum. Dwars op de Zone zijn er verbindingen met de binnenstad, kust en de rijkswegen A4, A12 en A13 met goede verbindingen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten