PLUS Retail vestigt nieuwe servicekantoor in Bloeyendael Utrecht

05-06-2013

PingProperties heeft recentelijk een kwalitatief zeer succesvolle huurovereenkomst afgesloten met nieuwe huurder PLUS Retail (PLUS) voor 5.500 m² kantoorruimte en 225 parkeerplaatsen in gebouw Bloeyendael, gelegen aan de Archimedeslaan 21 te Utrecht. PLUS voegt hiermee drie locaties, waaronder het huidige servicekantoor in De Bilt, samen tot dit nieuwe servicekantoor. Per 1 februari 2014 zullen in totaal ruim 300 werknemers verhuizen naar Bloeyendael.

 

Bloeyendael is in een tender van maar liefst 65 gebouwen door PLUS als beste naar voren gekomen voor haar nieuwe servicekantoor. Kantoorgebouw Bloeyendael is gelegen in kantorenpark Rijnsweerd. Na het centrum is dit dé kantorenlocatie van Utrecht. Belangrijke factoren die hebben meegespeeld zijn de unieke locatie en uitstekende bereikbaarheid, de mogelijkheid om een geheel standalone gebouw met eigen identiteit te creëren en het gehuisvest kunnen zijn in bestaande bouw met een groen label.

 

Bloeyendael zal een rigoureuze metamorfose ondergaan, waarbij nagenoeg een geheel nieuw kantoorgebouw zal ontstaan met een moderne en frisse uitstraling. Op dit moment is het gebouw circa 8.800 m². Daarvan wordt circa 2.000 m² gesloopt en derhalve aan de kantorenmarkt onttrokken. Het vernieuwde gebouw zal een kleine 7.000 m² groot zijn. Met de verhuur aan PLUS blijft zo’n 1.500 m² hoogwaardig gerevitaliseerde kantoorruimte voor verhuur beschikbaar.

 

De metamorfose zal leiden tot het verkrijgen van een zeer gunstig energielabel. Deze verduurzaming wordt onder andere gerealiseerd door toepassing van energiezuinige koelmachines, moderne luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning, optimaal isolerend en warmtewerend glas, hoogfrequente verlichting met aanwezigheidssensoren etc. Het gebouw zal hiermee weer voldoen aan de eisen die een huurder in deze tijd stelt aan haar huisvesting.

 

PLUS is de supermarktformule waarmee de Sperwer Groep, full service organisatie van en voor zelfstandig ondernemers, zich in de markt manifesteert. De Sperwer Groep, opgericht in 1928, heeft een coöperatieve structuur; alle PLUS ondernemers zijn er lid van. In totaal zijn er 216 zelfstandige PLUS ondernemers die in totaal 255 supermarkten hebben.

 

Deze transactie, waarbij een verouderd gebouw wordt klaargemaakt voor de nieuwe tijd, is mogelijk gemaakt door de intensieve samenwerking tussen betrokken partijen. Namens eigenaar zal BAM Utiliteitsbouw de revitalisatie tot stand brengen. Architekten Cie tekende voor het casco en ila voor het interieur. Nivab Vastgoedadvies neemt de bouwbegeleiding voor haar rekening. PLUS werd bij deze verhuur begeleid door Jones Lang LaSalle en KWK is verantwoordelijk voor de technische begeleiding van PLUS. PingProperties heeft de verhuur zelf tot stand gebracht.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten