RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

26-09-2023

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

 

De nieuwe overeenkomst voor het Cascadeplein 1-3 betreft ‘gebouw 1’ van het Cascadecomplex, dat het RVB volledig in gebruik gaat nemen. Huidige gebruiker, het UWV, verlaat Cascade in juni 2024, waarna het RVB de leegkomende ruimte direct opneemt. Het gebouw is de afgelopen jaren verduurzaamd en heeft energielabel A. De klimaatinstallaties en de regeltechniek zijn op hoog niveau gebracht, het gehele gebouw heeft ledverlichting, het warmtewiel in de luchtbehandelingskasten is vervangen en de koelmachine inclusief de GKW-pompen zijn vernieuwd. Daarnaast wordt op verzoek van het RVB een hybridesysteem met warmtepompen geïnstalleerd en elektrische laadpunten voor verdere verduurzaming.

 

Op het Cascadeplein 8-10 werden de ‘gebouwen 4 en 5’ van het Cascadecomplex in 2022 volledig verduurzaamd naar A++.

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascadecomplex is gelegen op een unieke locatie direct naast het centraal NS-station van Groningen. Het complex is één van de grootste Rijksverzamelkantoren van Nederland en biedt huisvesting aan meerdere rijksdiensten. De Rijksoverheid is niet de enige huurder in het complex, ook Novar, het voormalige Solarfields, is hier gevestigd.

Ga terug