Siemens Mobility B.V. kiest langjarig voor Dutch Tech Campus

30-09-2020

PingProperties heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Siemens Mobility B.V., waarmee Siemens zich voor lange tijd verbindt aan Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Er is een tienjarige huurovereenkomst gesloten voor het gebouw aan de Werner Von Siemensstraat 5, direct gelegen naast de huidige locatie van Siemens Mobility. Het betreft een overeenkomst voor ca. 4.200 m² v.v.o. en 80 parkeerplaatsen. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. In september 2021, na de renovatie, neemt Siemens Mobility haar intrek in haar nieuwe kantoor. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het omliggende gebied waar in de komende jaren volop wordt geïnvesteerd.

 

“Met het nieuwe kantoor zorgt Siemens Mobility ervoor dat de klanten nog meer centraal staan. Tegelijkertijd willen we met de nieuwe werkomgeving onze aantrekkelijkheid als werkgever verhogen. Het frisse, moderne en duurzame kantoor zal samenwerking en creativiteit stimuleren” aldus Olivier Gueydan, CEO Siemens Mobility BV.

 

De verlenging sluit ook goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Dutch Tech Campus en samen te bouwen aan een volwassen campusterrein.

 

Duurzaam, ruimtelijk & flexibel
Het gebouw waar Siemens Mobility B.V. zich vanaf september 2021 vestigt, wordt gerenoveerd naar comfort klasse B klimaat en Energielabel A. De installatietechniek wordt bijna geheel vernieuwd en het gebouw zal worden voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de huurder zelf investeert in het gebouw. Door realisatie van een nieuw inbouwpakket, waarbij duurzaamheid & flexibiliteit een belangrijke rol spelen, wordt het gebouw geheel naar wens van Siemens ingericht. Door een ruimere opzet en meer flexplekken wordt optimaal voorzien in de behoefte van de huurder en wordt een prachtig toekomstbestendig kantoor gerealiseerd met 200 werkplekken. De nieuwe hoofdentree geeft het gebouw straks een aantrekkelijke, frisse uitstraling.

 

Over Siemens & Siemens Mobility
Siemens is één van de grootste technologie-en industriële bedrijven in de wereld. Het bedrijf heeft sterke historische banden met de campus omdat het complex is gebouwd voor Siemens. Naast Siemens Mobility zijn er ook nog diverse andere Siemens onderdelen (DI, SI) w.o. een opleidingscentrum gevestigd op de campus. Behalve rollend materieel-fabrikant is het bedrijf ook leverancier van verschillende delen van verkeersinfrastructuur. Siemens Mobility is al enige jaren gevestigd op Dutch Tech Campus.

 

Over Dutch Tech Campus (DTC) en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is een campus waar diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar worden verbonden. Huidige en nieuwe huurders kunnen kennis delen en samenwerken, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten. Er zijn diverse succesvolle bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek op de campus gevestigd, waaronder Siemens Mobility, WSAudiology, ATOS Medical, Reconext en Grey Valley.

 

In 2015 is het terrein door PingProperties aangekocht van Siemens middels een sale-and-lease-back constructie en is een start gemaakt met de herpositionering van het terrein naar campus-concept (Dutch Tech Campus Zoetermeer). Er is aanzienlijk geïnvesteerd in voorzieningen en services om de tevredenheid van zittende huurders te verhogen en nieuwe huurders aan te trekken. Het complex bevat 13 hectare met daarop 10 gebouwen. Het gaat om zowel kantoorruimte als hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van circa 42.000 m² v.v.o. Het terrein is nog volop in ontwikkeling en transformatie tot volwassen campusterrein.

 

DTC (een voormalig Siemens complex) is samen met Dutch Innovation Factory (DIF) onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

Ga terug