Verkoop PingProperties Office fund II portefeuille aan Archon

23-12-2014

Per heden heeft PingProperties haar multi-tenant portefeuille PingProperties Office fund II (Omega Properties C.V.) overgedragen aan Hummingbird B.V.. Hummingbird B.V. is onderdeel van Archon Group, een global investment organisatie en tevens dochtermaatschappij van Goldman Sachs. Het betreft een verkoop bestaande uit 24 assets verspreid over Nederland.

 

Het afstoten van deze portefeuille past binnen de gewijzigde groeistrategie die PingProperties voert, gericht op single tenant assets met lange verhuurcontracten aan corporate organisaties. PingProperties en haar investeerders hebben besloten om meer in te zetten op cash flow management met corporate assets. PingProperties wil versterken op dergelijke posities: kritische massa vanuit de corporate assets kwalitatief managen, onder het genot van een strak kasrendement en een gezonde waardegroei.

 

PingProperties heeft inmiddels zeven Corporate Office funds en zal de portefeuille begin 2015 met 3 nieuwe corporate fondsen uitbreiden. De totale waarde van de PingProperties portefeuille zal begin 2015 circa € 700 mln bedragen.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten