White Estate Investments sluit deal Penta-portefeuille

19-02-2008

Op 19 februari jl. heeft White Rock Investments III de Penta-portefeuille overgenomen van het Engelse fonds Cambridge Place Investments Ltd.. White Estate Investments was als asset manager van White Rock Investments III verantwoordelijk voor deze acquisitie. De totale investering bedroeg 68 miljoen euro. Het onvoorwaardelijk koopcontract is eind 2007 getekend.

 

De portefeuille omvat 4 objecten: een winkelcentrum met kantoren in Rotterdam; een kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel (kort verhuurd aan KPN); een groot kantoorgebouw bestaande uit 11.000 m2 v.v.o. gelegen in het centrum van Utrecht verhuurd aan de gemeente en Rijksgebouwendienst; alsmede een fraai kantoorgebouw gelegen in de Rotterdamse haven en langjarig verhuurd aan het Havenbedrijf. De totale verhuurbare vloeroppervlakte van deze portefeuille bedraagt ca. 31.915 m² met zo’n 537 parkeerplaatsen.

 

De verkoop van de portefeuille vond plaats middels een besloten verkoopprocedure. Jones Lang Lasalle trad in deze transactie op als adviseur van Cambridge Place en Savills adviseerde White Estate Investments.

 

White Rock Investments III, een 100% dochter van White Lane Holding, is een initiatief van een beleggingsconsortium gerelateerd aan White Estate Investments met als doel waardetoevoeging.

Ga terug