White Estate Investments sluit overnamedeal met Corio

25-04-2008

Een consortium van Nederlandse private investeerders onder aanvoering van White Estate Investments (WEI) heeft vandaag met de beursgenoteerde vastgoed-onderneming Corio N.V. overeenstemming bereikt over de overname van de totale Nederlandse kantoren- en bedrijfsruimte portefeuille. De koopsom bedraagt EUR 650 mln. De verkoop van de portefeuille vond plaats middels een open tender procedure waarbij een groot aantal partijen serieuze belangstelling heeft getoond.

 

De portefeuille omvat 48 objecten met een totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van 430.000 m2. De objecten zijn voornamelijk gesitueerd in de Randstad. De huurstroom op jaarbasis bedraagt circa EUR 50 mln. Binnen de kantorenportefeuille bevinden zich een aantal trophy buildings zoals het kantoorgebouw in gebruik bij de AFM aan de Vijzelgracht in Amsterdam en het kantoorgebouw aan het Churchillplein te Den Haag dat kans maakt om te worden aangewezen als Rijksmonument. Daarnaast maakt onderdeel uit van de portefeuille het kantorencluster Weena Point dat is gelegen in het hart van Rotterdam aan het Stationsplein. Weena Point maakt onderdeel uit van het ontwikkelingscluster Rotterdam Central District. De Industriële portefeuille is volledig verhuurd en omvat 11 objecten voornamelijk bedrijfsverzamel-complexen.

 

De portefeuille is aangekocht door een consortium van Nederlandse private investeerders waaronder de founders van White Estate Investments. Daarnaast nemen deel Brouwershoff, Galladio Capital Management, Janivo en Maarsen Groep. Laatstgenoemde neemt mede deel vanwege haar langjarige ervaring en specifieke kennis op het gebied van project-ontwikkeling. Het asset en investment management van de portfolio is in handen van White Estate Investments.

 

De toevoeging van deze portefeuille aan de Portfolio van White Estate Investments past binnen het streven tot groei en verbreding van haar asset and investment management activiteiten. In dit kader zal WEI het huidige management van deze portefeuille graag in dienst willen nemen. De medewerkers vormen een goede aanvulling op het bestaande team van WEI. Na de overdracht heeft WEI met de overkomst van het management in Nederland 30 medewerkers in dienst. Het volume assets under management van WEI neemt door deze overname toe tot EUR 1,2 mrd.

 

Bij deze overname heeft Loyens Loeff als juridisch adviseur opgetreden, Royal Haskoning heeft de portfolio technisch en mileukundig beoordeeld, PKF Wallast heeft als fiscaal adviseur opgetreden en DTZ Zadelhoff als taxateur. Een combinatie van FGH en SNS zijn financieringspartner waarbij FGH als lead arranger heeft opgetreden.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten