White Estate Investments sluit overnamedeal met Corio

25-04-2008

Een consortium van Nederlandse private investeerders onder aanvoering van White Estate Investments (WEI) heeft vandaag met de beursgenoteerde vastgoed-onderneming Corio N.V. overeenstemming bereikt over de overname van de totale Nederlandse kantoren- en bedrijfsruimte portefeuille. De koopsom bedraagt EUR 650 mln. De verkoop van de portefeuille vond plaats middels een open tender procedure waarbij een groot aantal partijen serieuze belangstelling heeft getoond.

 

De portefeuille omvat 48 objecten met een totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van 430.000 m2. De objecten zijn voornamelijk gesitueerd in de Randstad. De huurstroom op jaarbasis bedraagt circa EUR 50 mln. Binnen de kantorenportefeuille bevinden zich een aantal trophy buildings zoals het kantoorgebouw in gebruik bij de AFM aan de Vijzelgracht in Amsterdam en het kantoorgebouw aan het Churchillplein te Den Haag dat kans maakt om te worden aangewezen als Rijksmonument. Daarnaast maakt onderdeel uit van de portefeuille het kantorencluster Weena Point dat is gelegen in het hart van Rotterdam aan het Stationsplein. Weena Point maakt onderdeel uit van het ontwikkelingscluster Rotterdam Central District. De Industriële portefeuille is volledig verhuurd en omvat 11 objecten voornamelijk bedrijfsverzamel-complexen.

 

De portefeuille is aangekocht door een consortium van Nederlandse private investeerders waaronder de founders van White Estate Investments. Daarnaast nemen deel Brouwershoff, Galladio Capital Management, Janivo en Maarsen Groep. Laatstgenoemde neemt mede deel vanwege haar langjarige ervaring en specifieke kennis op het gebied van project-ontwikkeling. Het asset en investment management van de portfolio is in handen van White Estate Investments.

 

De toevoeging van deze portefeuille aan de Portfolio van White Estate Investments past binnen het streven tot groei en verbreding van haar asset and investment management activiteiten. In dit kader zal WEI het huidige management van deze portefeuille graag in dienst willen nemen. De medewerkers vormen een goede aanvulling op het bestaande team van WEI. Na de overdracht heeft WEI met de overkomst van het management in Nederland 30 medewerkers in dienst. Het volume assets under management van WEI neemt door deze overname toe tot EUR 1,2 mrd.

 

Bij deze overname heeft Loyens Loeff als juridisch adviseur opgetreden, Royal Haskoning heeft de portfolio technisch en mileukundig beoordeeld, PKF Wallast heeft als fiscaal adviseur opgetreden en DTZ Zadelhoff als taxateur. Een combinatie van FGH en SNS zijn financieringspartner waarbij FGH als lead arranger heeft opgetreden.

Ga terug