Wijziging aandelen eerste stap gebiedsontwikkeling DTC, Zoetermeer

18-02-2020

PingProperties heeft de aandelenstructuur van het fonds van Dutch Tech Campus, Zoetermeer gewijzigd. Met de wijziging breidt aandeelhouder PingInvestors haar belang als investeerder uit en treedt Time Equities toe als nieuwe investeerder. De aandelen zijn overgenomen van twee uittredende investeringspartners waardoor beide investeerders nu 50% belang hebben.

 

Gebiedsontwikkeling
De toetreding van deze kapitaalkrachtige partners maakt verdere uitvoering van het businessplan mogelijk. De komende jaren zal er 21 miljoen in de campus geïnvesteerd worden waaronder bouw van hoogwaardige logistieke centra, verduurzaming aan bestaande gebouwen en verbeteringen in de publieke ruimten en het terrein. Deze investeringen liggen geheel in lijn met de huidige visie van PingProperties om een blijvend verschil te creëren door duurzame waarden toe te voegen aan bestaand commercieel vastgoed en de ruimtelijke omgeving.

 

Dutch Innovation Park
Parallel aan de investeringen die het fonds doet, loopt het investeringsplan van de gemeente Zoetermeer die de komende jaren fors wil investeren in het overkoepelende gebied: het Dutch Innovation Park. Een gebied waarbij innovatie tot stand wordt gebracht, onderwijs & bedrijfsleven samen werken aan een betere toekomst en een innovatieve en duurzame economie wordt gecreëerd.

 

Over Dutch Tech Campus, Zoetermeer
Dutch Tech Campus is een campus gelegen op het voormalig Siemens complex in het hart van de Randstad in de gemeente Zoetermeer. Hier worden diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar verbonden. Huidige en nieuwe huurders kunnen kennis delen en samenwerken, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten. Het complex bevat 13 hectare met daarop 10 gebouwen vernoemd naar Nederlandse uitvinders. Het gaat om zowel kantoorruimte als hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van circa 42.000 m2 v.v.o. Het terrein is nog volop in ontwikkeling.

Ga terug