PLUS Retail vestigt nieuwe servicekantoor in Bloeyendael Utrecht

05-06-2013

PingProperties heeft recentelijk een kwalitatief zeer succesvolle huurovereenkomst afgesloten met nieuwe huurder PLUS Retail (PLUS) voor 5.500 m² kantoorruimte en 225 parkeerplaatsen in gebouw Bloeyendael, gelegen aan de Archimedeslaan 21 te Utrecht. PLUS voegt hiermee drie locaties, waaronder het huidige servicekantoor in De Bilt, samen tot dit nieuwe servicekantoor. Per 1 februari 2014 zullen in totaal ruim 300 werknemers verhuizen naar Bloeyendael.

 

Bloeyendael is in een tender van maar liefst 65 gebouwen door PLUS als beste naar voren gekomen voor haar nieuwe servicekantoor. Kantoorgebouw Bloeyendael is gelegen in kantorenpark Rijnsweerd. Na het centrum is dit dé kantorenlocatie van Utrecht. Belangrijke factoren die hebben meegespeeld zijn de unieke locatie en uitstekende bereikbaarheid, de mogelijkheid om een geheel standalone gebouw met eigen identiteit te creëren en het gehuisvest kunnen zijn in bestaande bouw met een groen label.

 

Bloeyendael zal een rigoureuze metamorfose ondergaan, waarbij nagenoeg een geheel nieuw kantoorgebouw zal ontstaan met een moderne en frisse uitstraling. Op dit moment is het gebouw circa 8.800 m². Daarvan wordt circa 2.000 m² gesloopt en derhalve aan de kantorenmarkt onttrokken. Het vernieuwde gebouw zal een kleine 7.000 m² groot zijn. Met de verhuur aan PLUS blijft zo’n 1.500 m² hoogwaardig gerevitaliseerde kantoorruimte voor verhuur beschikbaar.

 

De metamorfose zal leiden tot het verkrijgen van een zeer gunstig energielabel. Deze verduurzaming wordt onder andere gerealiseerd door toepassing van energiezuinige koelmachines, moderne luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning, optimaal isolerend en warmtewerend glas, hoogfrequente verlichting met aanwezigheidssensoren etc. Het gebouw zal hiermee weer voldoen aan de eisen die een huurder in deze tijd stelt aan haar huisvesting.

 

PLUS is de supermarktformule waarmee de Sperwer Groep, full service organisatie van en voor zelfstandig ondernemers, zich in de markt manifesteert. De Sperwer Groep, opgericht in 1928, heeft een coöperatieve structuur; alle PLUS ondernemers zijn er lid van. In totaal zijn er 216 zelfstandige PLUS ondernemers die in totaal 255 supermarkten hebben.

 

Deze transactie, waarbij een verouderd gebouw wordt klaargemaakt voor de nieuwe tijd, is mogelijk gemaakt door de intensieve samenwerking tussen betrokken partijen. Namens eigenaar zal BAM Utiliteitsbouw de revitalisatie tot stand brengen. Architekten Cie tekende voor het casco en ila voor het interieur. Nivab Vastgoedadvies neemt de bouwbegeleiding voor haar rekening. PLUS werd bij deze verhuur begeleid door Jones Lang LaSalle en KWK is verantwoordelijk voor de technische begeleiding van PLUS. PingProperties heeft de verhuur zelf tot stand gebracht.

Ga terug