Amstelkroon koopt kantoorgebouw Willemshuis te Amsterdam

25-09-2009

Amstelkroon heeft onlangs het kantoorgebouw dat bekend staat onder de naam “Willemshuis” gekocht van een beleggingsconsortium onder aanvoering van PingProperties. PingProperties is een investment management organisatie die zich richt op de topvolumes van de commerciële vastgoedmarkt voor kantoren.

 

Het kantoorgebouw ligt aan de Stadhouderskade 55 te Amsterdam. Het Willemshuis heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 4.000m² en in de parkeergarage onder het object is ruimte voor ongeveer 54 auto’s. Gelet op de locatie in Amsterdam Centrum is dit een unieke faciliteit.

 

Het kantoorgebouw is recentelijk zeer grondig gerenoveerd en langjarig verhuurd aan Stichting Van Gogh Museum en Common Fund for Commodities. Er zijn nog slechts twee verdiepingen beschikbaar voor verhuur. Volgens Stijn Uijthoven van Appelhoven Vastgoedadviseurs BV, de adviseur van de koper in deze transactie, ziet het ernaar uit dat deze leegstand op korte termijn verhuurd zal worden. De verdiepingen die leeg staan (2x circa 375m²) zijn volledig gerenoveerd en hebben een ruime parkeernorm.

Ga terug