Drie sterren BREEAM-NL certificaat voor duurzaam hoofdkantoor TenneT

23-02-2015

Eigenaar PingProperties Corporate Office fund II C.V. en huurder TenneT hebben voor het Mariëndaal Center of Excellence (MCE) vorige week een drie sterren BREEAM-NL Oplevercertificaat (Very Good) in ontvangst genomen. Sinds december 2013 zetelt TenneT in het gloednieuwe hoofdkantoor op Energy Businesspark Arnhems Buiten.

 

Hoewel TenneT huurder is van het gebouw, heeft het fors geïnvesteerd in de duurzaamheid van de huisvesting. “Het welzijn van onze medewerkers is van essentieel belang. Een duurzame, gezonde werkomgeving is voor ons dan ook niet meer dan vanzelfsprekend”, aldus Mel Kroon, CEO van TenneT.

 

Edo Gihaux, investment manager bij PingProperties: “Het gebouw is met een duurzaamheidsgedachte gerealiseerd. Verouderde gebouwen zijn gesloopt en op een kleinere voetprint is een nieuw duurzaam kantoor herrezen. Voor PingProperties is het daarom mooi om te zien dat de huurder deze duurzaamheidsgedachte doorzet in het interieur en gebruik. De hoge eisen van TenneT hebben geleid tot dit mooie resultaat.”

 

DGBC-directeur Annemarie van Doorn: “Een bijzondere prestatie, zeker omdat huurder en eigenaar gezamenlijk zijn opgetrokken in dit traject. TenneT is een voorbeeld voor andere eindgebruikers. Als Dutch Green Building Council zien wij graag meer eindgebruikers die net als TenneT hun verantwoordelijkheid nemen. Voor people, planet, én profit.”

 

Cradle to Cradle inbouwpakket
Voor de inrichting (wanden, vloeren, meubels) van het Mariëndaal Center of Excellence heeft TenneT gekozen voor een optimaal duurzaam ‘inbouwpakket’. De wensen van TenneT zijn volgens het Cradle to Cradle-principe opgesteld. Dit houdt in dat TenneT kiest voor materialen die minder milieubelastend, volledig recyclebaar maar niet kostenverhogend zijn. Daarnaast zijn alle materialen van het inbouwpakket ondergebracht in een contract, wat betekent dat ze na gebruik teruggaan naar de leveranciers/fabrikanten om (gelijkwaardig) te worden hergebruikt. Wereldwijd is dit het tweede project waarbij op dit niveau van duurzaamheid verantwoording wordt genomen voor toekomstige generaties.

Ga terug