Feestelijke heropening Winkelcentrum Eudokiaplein te Rotterdam

11-12-2012

PingProperties heeft de verouderde winkelpassage Eudokiaplein te Rotterdam gerevitaliseerd naar een modern & onderscheidend boodschappencentrum. Op 7 december zijn de grootschalige renovatiewerkzaamheden aan het winkelcentrum en de parkeergarage afgerond. Het vernieuwde winkelcentrum en het plein zijn op 8 december jl. feestelijk en officieel heropend door wethouder Nils Bernsen (dagelijks bestuurder Gemeente Rotterdam).

 

Een belangrijke verandering is de moderne tapis roulant (lopende band) die de winkelpassage nu verbindt met de onderliggende parkeergarage. Boodschappen doen met de auto is hierdoor een groot gemak geworden: een belangrijk onderscheidend vermogen van het winkelcentrum. “Shop & GO” is de nieuwe term die hier nadrukkelijk zal worden neergezet in de marketing, waarmee gedoeld wordt op snel parkeren en snel weer door. Ook heeft het winkelcentrum een nieuw logo en huisstijl gekregen dat door actieve retailmarketing nog meer bezoekers zal gaan aantrekken.

 

Naast de renovatie en herpositionering van de passage, heeft de deelgemeente Rotterdam-Noord gezorgd voor de volledige renovatie van het plein dat aan het winkelcentrum ligt en daarmee een complementaire functie heeft. Het plein is opnieuw bestraat en ingericht met grote vakken met veel groen. Dankzij beide renovaties is het Eudokiaplein een verkeersvrij, groen gebied geworden, waar volop ruimte is voor ontspanning en verbindingen mogelijk worden gemaakt.

Deze grootschalige renovaties geven een nieuwe impuls aan het gebied en het complex en dit alles heeft ertoe geleid dat huurders zich voor lange tijd aan het winkelcentrum willen verbinden. De eigenaar van het complex, Eudokiaplein B.V., heeft overeenstemming bereikt met Ahold voor een langjarige verlenging (10 jaar) van 2.400 m² winkelruimte van Albert Heijn. Ahold heeft tevens een bijdrage gedaan in de renovatie van de winkelpassage. Daarnaast heeft DA Retailgroep B.V. de huurovereenkomst voor 8 jaar verlengd en zijn er ook met lokale huurders huurverlengingen gerealiseerd, wederom voor een langere periode. Dit laat zien dat alle partijen een gezamenlijk belang nastreven en samen een toekomst op gaan bouwen.

 

Het complex aan het Eudokiaplein bestaat uit winkel- en kantoorunits (totaal meer dan 10.000 m²) en een onder het complex gelegen parkeergarage met 218 plaatsen. Het complex heeft een zeer goede bereikbaarheid door de centrale ligging in de deelgemeente Noord en korte afstand ten opzichte van Rotterdam Centrum.

 

Vandaag = Morgen is verantwoordelijk voor het ontwerp van het hernieuwde winkelcentrum en BAM Utiliteitsbouw Rotterdam voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.

 

Voor meer informatie over het Eudokiaplein zie: www.eudokiaplein.nl

Ga terug