Herontwikkeling Bloeyendael in volle gang

18-09-2013

De sloopfase van kantoorgedeelte Bloeyendael is in volle gang.

 

Na een intensieve ontwerp- en engineeringperiode zijn reeds grote stappen voorwaarts gemaakt. Het gebouw is inmiddels volledig ontdaan van het oude inbouwpakket en de oude installatiesystemen zijn ontmanteld en verwijderd.

 

Een van de meest rigoureuze wijzigingen aan het gebouw heeft vorige week plaatsgevonden: de sloop van de linker vleugel van het gebouw. Door middel van grijpers zijn de betonelementen van de gevel verwijderd en in stukken geknepen, waarbij de materialen gescheiden zijn afgevoerd. Daarnaast is de gevel op de begane grond aan de kant van de nieuwe serre verwijderd, waar tevens een nieuwe fundering voor de vloer is gestort.

 

De planning van de werkzaamheden loopt geheel conform prognose! De komende maanden zullen er werkzaamheden worden verricht aan de wanden, plafonds en de inrichting.

 

Met de herontwikkeling van Bloeyendael wordt een verouderd kantoorgebouw volledig gemoderniseerd en op maat gemaakt voor PLUS. Hierbij wordt 2.100 m² v.v.o. kantoorruimte weggenomen, het resterende gedeelte van 6.700 m² volledig gestript en middels nieuwe materialen en technieken duurzaam turnkey ingericht. Het gebouw zal vervolgens kunnen wedijveren met de meest moderne kantoorgebouwen die in deze tijd worden opgeleverd.

Ga terug