Huurverlengingen door renovatie Eudokiaplein te Rotterdam

03-07-2012

Eind juli 2012 zal worden gestart met grootschalige renovatiewerkzaamheden aan de winkelpassage van het Eudokiaplein te Rotterdam. BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en ontwerper Vandaag = Morgen zullen de winkelpassage en de parkeergarage een nieuw uiterlijk geven en een tapis roulant (rolband) aanbrengen om de winkelpassage te verbinden met de parkeergarage, zodat het publiek de boodschappenkarren mee naar de auto kan nemen. Door het aanbrengen van de tapis roulant wordt een stijging verwacht van het aantal bezoekers. Tijdens de renovatie van de winkelpassage blijven de winkels en de parkeergarage toegankelijk. De werkzaamheden zijn uiterlijk eind november 2012 afgerond.

 

Naast de renovatie van de passage is de gemeente gestart met de volledige renovatie van het Eudokiaplein. Het plein wordt opnieuw bestraat en wordt ingericht met grote vakken met veel groen. Dankzij beide renovaties wordt het Eudokiaplein een verkeersvrij, groen gebied, waar volop ruimte is voor ontspanning.

 

Deze grootschalige renovaties geven een nieuwe impuls aan het gebied en het complex en dit heeft er toe geleid dat de eigenaar van het complex, PingProperties Mix fund II, overeenstemming heeft bereikt met Ahold voor een langjarige verlenging van 2.400 m² winkelruimte van Albert Heijn. Ahold zal tevens een bijdrage doen in de renovatie van de winkelpassage. Ilham Supermarkt heeft de huurovereenkomst uitgebreid naar 400 m² en voor 12,5 jaar verlengd. Daarnaast heeft bloemist Willem’s Flowershop de huurovereenkomst van 100 m² winkelruimte verlengd.

 

Het complex aan het Eudokiaplein bestaat uit winkel- en kantoorunits en een onder het complex gelegen parkeergarage met 218 plaatsen. Het complex heeft een zeer goede bereikbaarheid door de centrale ligging in de deelgemeente Noord en korte afstand ten opzichte van Rotterdam Centraal Station.

Ga terug