Kantoorgebouw Bloeyendael opgeleverd aan PLUS Retail

25-02-2014

Na een intensief herontwikkelingstraject van 7 maanden is op 31 januari jl. kantoorgebouw Bloeyendael, gelegen aan de Archimedeslaan 21 in Utrecht, opgeleverd aan huurder PLUS Retail.

 

De herontwikkeling van kantoorgebouw Bloeyendael voor PLUS Retail is een mooi project dat in recordtempo is uitgevoerd. Op 1 juli 2013 is het startsein gegeven, en op 17 februari 2014 is PLUS Retail operationeel in haar nieuwe hoofdkantoor. Het bijzondere is dat een bestaand gedateerd kantoorgebouw op maat is gemaakt voor de gebruiker door het wegnemen van 2.100 m² v.v.o. kantoorruimte, het renoveren en verduurzamen van de resterende 6.000 m² en het turnkey herinrichten middels nieuwe materialen en technieken. Het gebouw voldoet hiermee weer aan de meest moderne eisen die een huurder in deze tijd stelt aan haar huisvesting.

 

Bloeyendael is in een tender van maar liefst 65 gebouwen door PLUS als beste naar voren gekomen voor haar nieuwe servicekantoor. Kantoorgebouw Bloeyendael is gelegen in kantorenpark Rijnsweerd. Na het centrum is dit dé kantorenlocatie van Utrecht. Belangrijke factoren die hebben meegespeeld zijn de unieke locatie en uitstekende bereikbaarheid, de mogelijkheid om een geheel standalone gebouw met eigen identiteit te creëren en het gehuisvest kunnen zijn in bestaande bouw met een groen label.

 

PLUS is de supermarktformule waarmee de Sperwer Groep, full service organisatie van en voor zelfstandig ondernemers, zich in de markt manifesteert. De Sperwer Groep, opgericht in 1928, heeft een coöperatieve structuur; alle PLUS ondernemers zijn er lid van. In totaal zijn er 216 zelfstandige PLUS ondernemers die in totaal 255 supermarkten hebben.

 

Deze herontwikkeling, waarbij een verouderd gebouw is klaargemaakt voor de nieuwe tijd, is mogelijk gemaakt door de intensieve samenwerking tussen betrokken partijen. Namens eigenaar heeft BAM Utiliteitsbouw de herontwikkeling tot stand gebracht. Nivab Vastgoedadvies heeft de bouwbegeleiding voor haar rekening genomen en KWK is verantwoordelijk geweest voor de technische begeleiding van PLUS.

Ga terug