PingProperties sluit huurovereenkomst met detacheerder Maandag

17-09-2020

PingProperties heeft een huurovereenkomst gesloten met detacheerder Maandag. De detacheerder gaat in totaal 553 m2 v.v.o. huren in kantoorgebouw aan de Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam en heeft de beschikking over 14 parkeerplaatsen. Het gebouw is gelegen op de kop van bedrijvenpark Brainpark II en heeft een energielabel A. De huurovereenkomst gaat in op 1 oktober 2020.

 

Met de verhuizing van de business units Overheid & Onderwijs naar Lichtenauerlaan 80, gaat een belangrijke wens van detacheerder Maandag in vervulling om de verschillende bedrijfsonderdelen fysiek dichter bij elkaar te brengen. Er is reeds een business unit gevestigd op het nabijgelegen Brainpark I. Daarnaast was de uitstekende ligging van het pand, met zichtlocatie direct aan de A16 doorslaggevend.

 

Maandag zal haar intrek nemen op de bovenste verdieping. Deze verdieping heeft een riant dakterras met prachtig uitzicht over het Kralingse Bos en de skyline van Rotterdam. De overige verdiepingen zijn verhuurd aan vastgoedontwikkelaar Blauwhoed en BBN adviseurs voor gebouw en gebied. Maandag werd in deze transactie bijgestaan door Parc Makelaars. PingProperties is geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

 

Op de 1e verdieping is nog een ruimte van 404 m² v.v.o. voor een nieuwe huurder beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen PingProperties of De Mik bedrijfshuisvesting.

 

Over Lichtenauerlaan 80
In augustus 2019 kocht PingProperties het gebouw van Blauwhoed namens één van haar investeerders middels een langjarige sale & lease back. Het kantoorpand, waar o.a. het hoofdkantoor van Blauwhoed is gevestigd, ligt aan de kop het kantorenpark Brainpark II in Rotterdam. Het park, dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed zelf is ontwikkeld, bestaat uit twaalf representatieve kantoorgebouwen en is gelegen langs een groene laan. Het royale perceel is ingericht met veel groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/ Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

 

Over Maandag
Maandag® detacheert interim professionals in de publieke sector, met name binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Al meer dan 30 jaar houdt het bedrijf de publieke sector scherp. Inmiddels werken er meer dan 3.500 professionals bij Maandag, die zich dagelijks inzetten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Maandag heeft 29 vestigingen door heel Nederland.

Ga terug

Nieuws

14-10-2020

PingProperties ontwikkelt nieuwe bedrijfsruimte voor Topcon op Dutch Tech Campus, Zoetermeer

PingProperties gaat op Dutch Tech Campus in Zoetermeer voor Topcon Europe Positioning B.V. een gloednieuwe stand alone bedrijfsruimte realiseren. Na oplevering van het gebouw, dat wordt ontwikkeld aan de Werner von Siemensstraat, huurt Topcon 3.350 m² vloeroppervlakte met daarbij kantoren en parkeerplaatsen. Topcon had eind vorig jaar al aangegeven zich langjarig te willen verbinden aan DTC. Onlangs zijn PingProperties en Topcon een nieuwe locatie overeengekomen, waardoor de ontwikkeling van de stand alone bedrijfsruimte voor Topcon mogelijk is geworden. De uitstekende ligging en de synergetische voordelen van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze voor DTC. Naar verwachting zal Topcon in de zomer van 2021 haar intrek nemen op de campus.

 

Lees meer

05-10-2020

PingProperties levert 15.000 m² op aan ROC Rijn IJssel

PingProperties PingProperties heeft 15.000 m² kantoor- & onderwijsruimte, inclusief 170 parkeerplaatsen, opgeleverd aan ROC Rijn IJssel waarmee het huurcontract is ingegaan. De gebouwen betreffen twee voormalige kantoren van AkzoNobel, waaronder de karakteristieke Witte Villa, waar tot voor kort het hoofdkantoor van chemiegigant Teijin Aramid was gevestigd. In de AkzoNobel-toren huurt het ROC de onderste vier verdiepingen. Beiden gebouwen, gelegen op de kop van het voormalig AkzoNobel – ENKA terrein aan de Velperweg 76, Arnhem, zijn gehuurd ten behoeve van de centrale staf en het onderwijscluster Creatieve Industrie. ROC neemt, na een grootschalige verbouwing, in de zomer van 2021 haar intrek in de kantoren. Hierdoor verbindt het ROC zich voor zeer lange tijd aan het gebied.

 

Lees meer

30-09-2020

Siemens Mobility B.V. kiest langjarig voor Dutch Tech Campus

PingProperties heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Siemens Mobility B.V., waarmee Siemens zich voor lange tijd verbindt aan Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Er is een tienjarige huurovereenkomst gesloten voor het gebouw aan de Werner Von Siemensstraat 5, direct gelegen naast de huidige locatie van Siemens Mobility. Het betreft een overeenkomst voor ca. 4.200 m² v.v.o. en 80 parkeerplaatsen. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. In september 2021, na de renovatie, neemt Siemens Mobility haar intrek in haar nieuwe kantoor. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het omliggende gebied waar in de komende jaren volop wordt geïnvesteerd.

Lees meer
Alle nieuwsberichten