Parkeerprobleem Canon te ‘s-Hertogenbosch opgelost

30-01-2014

Vorig jaar tekende Canon Nederland N.V. met PingProperties een langjarige huurovereenkomst voor haar hoofdkantoorlocatie aan de Brabantlaan 2 in ’s-Hertogenbosch. Een belangrijk onderdeel van deze overeenkomst was de uitbreiding van 90 additionele parkeerplaatsen, die noodzakelijk waren door de integratie van twee vestigingslocaties.

 

PingProperties startte daarom begin 2013 met het uitwerken van een optimale oplossing om de extra parkeerplaatsen mogelijk te maken. In eerste instantie leek het bouwen van een parkeerdek de enige mogelijkheid, maar onderzoek wees uit dat het plaatsen van een parkeerdek een zeer inefficiënte oplossing zou zijn: qua netto toevoeging van parkeerplaatsen, qua bouwtijd en qua kosten per parkeerplaats.

 

PingProperties is daarom met de Gemeente ’s-Hertogenbosch in gesprek gegaan voor een efficiëntere en fraaiere oplossing. De Gemeente ging akkoord met een grondruil en verkoop van een additioneel stuk grond, waardoor het Canon-perceel werd vergroot en efficiënter van vorm werd. Dit heeft PingProperties in staat gesteld om het parkeerterrein in zijn geheel te vernieuwen en opnieuw in te richten. Het oude parkeerterrein kende 378 parkeerplaatsen en dankzij de herinrichting zijn er nu 474 parkeerplaatsen. Dit betekent dus dat 96 extra parkeerplaatsen zijn gerealiseerd, waarmee het overeengekomen aantal ruimschoots is gehaald.

 

De gekozen oplossing is ook een duurzame, omdat alle materiaal voor een parkeerdek is bespaard, net als verlichtingsarmaturen en stroomverbruik. Daarnaast is met de afdeling ‘Beheer Openbare Ruimte’ van de Gemeente ’s-Hertogenbosch een ‘groenplan’ opgesteld. De erfafscheiding wordt uitgevoerd in een groene haag, waarbij tevens een aantal bomen is geplaatst als groenwand tussen het Canon-terrein en een naastliggend woonblok. Acht kapvergunningsplichtige bomen op het terrein zijn ingepast, waardoor ze konden blijven staan. Op het planten van de hagen na zijn alle werkzaamheden gereed en is het terrein naar volle tevredenheid van Canon opgeleverd. Ook de Gemeente en omwonenden zijn zeer gelukkig dat het terrein in zijn geheel is opgepakt.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten