PingProperties Corporate Office Fund VII krijgt LEED Platinum certificaat

23-09-2016

Het eerste LEED Platinum certificaat voor grootscheepse renovatie van een kantoorgebouw in Nederland is verleend aan het ‘Siemens kantoor’ in het Haagse Beatrixkwartier.

 

Duurzaam bouwen
LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design en is het internationale keurmerk dat bouwwerken wereldwijd beoordeelt op de duurzame kwaliteiten van het ontwerp, de realisatie en het beheer van gebouwen.

 

State of the art
De renovatie werd deze zomer voltooid en uitgevoerd door aannemer BAM, samen met LEED- en installatietechnisch adviseur Deerns en JHK architecten. Het gebouw is voorzien van state-of-the-art Siemens producten, schakelmateriaal en systemen voor comfort, security, brandveiligheid en energiemanagement.

 

LEED Gold
Het kantorencomplex aan het Haagse Beatrixkwartier bestaat uit twee delen, is eigendom van PingProperties (PP COF VII) en wordt langjarig gehuurd door Siemens. Eerder dit jaar werd de renovatie van het eerste deel al gehonoreerd met het LEED Gold certificaat. In dit uit de jaren zeventig stammende gebouw is het hoofdkantoor van Siemens Nederland gevestigd. Het naastgelegen gebouw dat nu de LEED Platinum status heeft verkregen, wordt begin volgend jaar in gebruik genomen als Europees hoofdkantoor van het internationaal opererende ingenieursbureau Jacobs.

 

Over Siemens
Siemens AG is een internationaal opererend technologieconcern dat in ruim 200 landen actief is en zich richt op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Siemens behoort wereldwijd tot de grootste producenten van energiezuinige en milieuvriendelijke technologieën.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten