PingProperties en RVB verlengen 25.700 m2 aan huurcontracten in Groningen

05-09-2019

PingProperties en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) hebben getekend voor de verlenging van drie huurovereenkomsten voor diverse gebouwen aan het Cascadeplein 2-10 en Emmasingel 1 te Groningen. Het totale verhuurbare vloeroppervlak aan RVB bedraagt meer dan 25.700 m2 met 213 parkeerplaatsen. Met het verlengen van de huurovereenkomsten verbindt RVB zich wederom langjarig aan de locatie. Het Cascadecomplex is gelegen naast het centraal station en betreft de beste kantorenlocatie van Groningen.

 

Verbouwing & verduurzaming
De goede verstandhouding met de huurder heeft geresulteerd in een duurzame relatie waar zowel RVB alsook PingProperties concreet invulling aan geven. Op dit moment wordt een deel van het kantorencomplex in opdracht van RVB grootschalig verbouwd. Daarbij worden de entrees van de desbetreffende gebouwen en de ruimtes van de Raad van de Kinderbescherming en DUO geüpgraded en er wordt een centraal Rijksvergadercentrum gecreëerd voor gezamenlijk gebruik. In opdracht van PingProperties wordt alle verlichting in de gebouwen vervangen worden door energiezuinige LED verlichting. Met het uitrollen van het verduurzamingsplan worden de gebouwen het komende jaar verder verduurzaamd naar een energielabel A. Dit sluit uitstekend aan bij de duurzaamheidsambities van PingProperties om medio 2020 95% van haar kantoren op energielabel A te hebben. Ook RVB realiseert hiermee een substantiële besparing.

 

Cascadecomplex grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland
Het Cascadecomplex is in de periode1994-1996 gebouwd in opdracht van de Nederlandse Staat. Het is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan ongeveer 17 verschillende rijksdiensten, waaronder de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Groninger Archief en het Agentschap Telecom (AT). Het Cascadecomplex is direct gelegen aan het Centraal Station in Groningen en heeft een eigen opgang naar het perron. Deze ligging maakt het dan ook uitermate geschikt voor overheid gelieerde organisaties.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten