PingProperties koopt kantorenportefeuille van ING

24-06-2010

PingProperties heeft de onvoorwaardelijke koopovereenkomst met ING Real Estate Investment Management (ING REIM), namens ING Real Estate Office Fund of the Netherlands (REOFN), ondertekend namens een consortium van (inter)nationale investeerders. De portefeuille zal eind 2010 worden geleverd. Tot die tijd voeren PingProperties en ING in samenspraak het asset management.

 

De transactie, in de markt bekend als de Tango portefeuille, bestond uit 14 kantoorgebouwen. Twee gebouwen zijn reeds verkocht. Een door ING en het kantoorgebouw ‘Het Kabinet’ in Den Bosch door PingProperties. Derhalve zijn door deze transactie nu 12 kantoorgebouwen ondergebracht in het kantorenfonds ‘Tango Properties CV’.

 

Het is een jonge portefeuille, die overwegend bestaat uit gebouwen die zijn gebouwd rond het jaar 2000. De panden bevinden zich op sterke binnenstedelijke locaties, verspreid over heel Nederland en hebben een gezamenlijk verhuurbaar vloeroppervlak van circa 84.000 m2 en 1.200 parkeerplaatsen.

 

Onder de 34 huurders bevinden zich gerenommeerde organisaties als Akzo Nobel, Vodafone, Deloitte, Rijksgebouwendienst, Heijmans, AKD Prinsen Van Wijmen en de Provincie Noord Brabant.

 

Tango Properties CV is een joint venture van drie Nederlandse family offices en een aantal institutionele investeerders uit het Midden Oosten, deze werd geassisteerd door WW Advisors.

 

PingProperties is een investment management organisatie die middels ultieme marktkennis en financial engineering kantorenfondsen structureert, waarin een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners deelneemt.

 

Het participeren in de fondsen van PingProperties heeft een exclusief karakter. De fondsen, welke PingProperties onder management heeft, kenmerken zich door bovengemiddelde rendementen. Waarbij directe controle wordt gehouden op het fondsresultaat door het totale management (investment, fund en asset) in eigen handen te houden. De assets under management bedragen circa 1 miljard.

 

DTZ Zadelhoff en Savills traden bij deze transactie op namens ING REIM, waarbij Nauta Dutilh en KPMG Meijburg juridisch, respectievelijk belastingadvies gaven.PricewaterhouseCoopers trad op als fiscaal adviseur voor PingProperties. CVO Group begeleidde de technische due diligence en DLA Piper trad op als belastingadvisuer voor de joint venture. De financieringfaciliteit is afgesloten met FGH Bank.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten