PingProperties koopt kantorenportefeuille van ING

24-06-2010

PingProperties heeft de onvoorwaardelijke koopovereenkomst met ING Real Estate Investment Management (ING REIM), namens ING Real Estate Office Fund of the Netherlands (REOFN), ondertekend namens een consortium van (inter)nationale investeerders. De portefeuille zal eind 2010 worden geleverd. Tot die tijd voeren PingProperties en ING in samenspraak het asset management.

 

De transactie, in de markt bekend als de Tango portefeuille, bestond uit 14 kantoorgebouwen. Twee gebouwen zijn reeds verkocht. Een door ING en het kantoorgebouw ‘Het Kabinet’ in Den Bosch door PingProperties. Derhalve zijn door deze transactie nu 12 kantoorgebouwen ondergebracht in het kantorenfonds ‘Tango Properties CV’.

 

Het is een jonge portefeuille, die overwegend bestaat uit gebouwen die zijn gebouwd rond het jaar 2000. De panden bevinden zich op sterke binnenstedelijke locaties, verspreid over heel Nederland en hebben een gezamenlijk verhuurbaar vloeroppervlak van circa 84.000 m2 en 1.200 parkeerplaatsen.

 

Onder de 34 huurders bevinden zich gerenommeerde organisaties als Akzo Nobel, Vodafone, Deloitte, Rijksgebouwendienst, Heijmans, AKD Prinsen Van Wijmen en de Provincie Noord Brabant.

 

Tango Properties CV is een joint venture van drie Nederlandse family offices en een aantal institutionele investeerders uit het Midden Oosten, deze werd geassisteerd door WW Advisors.

 

PingProperties is een investment management organisatie die middels ultieme marktkennis en financial engineering kantorenfondsen structureert, waarin een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners deelneemt.

 

Het participeren in de fondsen van PingProperties heeft een exclusief karakter. De fondsen, welke PingProperties onder management heeft, kenmerken zich door bovengemiddelde rendementen. Waarbij directe controle wordt gehouden op het fondsresultaat door het totale management (investment, fund en asset) in eigen handen te houden. De assets under management bedragen circa 1 miljard.

 

DTZ Zadelhoff en Savills traden bij deze transactie op namens ING REIM, waarbij Nauta Dutilh en KPMG Meijburg juridisch, respectievelijk belastingadvies gaven.PricewaterhouseCoopers trad op als fiscaal adviseur voor PingProperties. CVO Group begeleidde de technische due diligence en DLA Piper trad op als belastingadvisuer voor de joint venture. De financieringfaciliteit is afgesloten met FGH Bank.

Ga terug