PingProperties koopt Trophy Building ´het Boek´ te Amsterdam

31-03-2009

Per 31 maart jl. is het kantoorgebouw ‘Het Boek’, gelegen aan de Kingsfordweg 1 te Amsterdam, definitief in bezit van het PingProperties Corporate Office Fund I, waarvan het management in handen is van PingProperties B.V. Op 23 december 2008 werd de koopovereenkomst reeds getekend.

 

Het kantoorgebouw wordt gehuurd door de Belastingdienst en omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van circa 39.475 m2 met zo’n 650 parkeerplaatsen. Het gebouw is hiermee het grootste belastingkantoor van Nederland. Er zijn circa 2.200 ambtenaren werkzaam. Het gebouw is een ware landmark: gelegen op een steenworp afstand van het station Sloterdijk en direct gelegen aan de ringweg A10 van Amsterdam.

 

Bij de totstandkoming van deze transactie adviseerde CB Richard Ellis PingProperties. Jones Lang LaSalle trad op als adviseur namens de verkoper.
Een combinatie van SNS Property Finance, WestImmo en Van Lanschot Bankiers is de financieringspartner waarbij SNS Property Finance als lead arranger heeft opgetreden. Loyens & Loeff heeft namens PingProperties de transactie juridisch begeleid.

Ga terug