PingProperties lanceert Dutch Tech Campus in Zoetermeer

01-04-2015

Per 1 april heeft PingProperties, ten behoeve van haar laatste opgerichte fonds, het eigendom van het Siemens Complex in Zoetermeer verworven van Siemens Nederland. In december 2014 waren partijen de onvoorwaardelijke transactie overeengekomen. De site bestaat uit maar liefst 130.000 m² grond met daarop 10 gebouwen bestaande uit 42.412 m² kantoorruimte, hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte. Daarnaast heeft de locatie een ontwikkelpotentie van 36.000 m². Gerenommeerde technologie bedrijven als Siemens, Atos, Teleplan en Nokia zijn hier reeds gevestigd.

 

Dutch Tech Campus
Het complex is zeer centraal gelegen in de Randstad, rechtstreeks langs de snelweg A12. Echter door de huidige monofunctionele invulling past het complex niet meer bij de eisen van deze tijd. De huidige gebruiker kiest veel nadrukkelijker voor centrale locaties die levendig zijn en geschikt als ontmoetingsplek.

 

PingProperties gaat het gebied daarom herontwikkelen en herpositioneren tot een levendig gebied onder de naam: Dutch Tech Campus. Het masterplan voor de Dutch Tech Campus is een combinatie van werken, samenwerken en ontspanning binnen een groene omgeving. Hier zullen bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar worden verbonden. Aanwezige bedrijven, start-up’s, bezoekers en studenten kunnen kennis delen en samenwerken, waardoor een inspirerende werkomgeving zal ontstaan met onderlinge synergetische effecten. Het gebied krijgt hiermee naast kantoor-, bedrijfs- en productieruimte ook diverse faciliteiten en voorzieningen toegevoegd, zoals een centrale receptie en ontvangstruimte, een brasserie met borrelgelegenheid, groenvoorzieningen, science café, fitnessruimte, stomerij-service etc.. PingProperties is al enige tijd in gesprek met de aanwezige bedrijven en de Gemeente Zoetermeer over de invulling van haar plannen. Iedereen is zeer enthousiast en de eerste veranderingen zullen medio 2015 al gereed zijn.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten