PingProperties levert nieuwe hoofdkantoor TenneT op in Arnhem

29-08-2013

PingProperties Corporate Office fund II heeft in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw Arnhem en Giesbers Bouw (bouwcombinatie BGB) het nieuwe kantoor Mariëndaal Center of Excellence (MCE) in Arnhem opgeleverd. Deze herbouwontwikkeling in het deelgebied Mariëndaal van Businesspark Arnhems Buiten is gestart in de zomer van 2011 en heeft bijna 2 jaar geduurd.

 

Het fraaie kantoorgebouw aan de Utrechtseweg 310 in Arnhem zal dienen als het nieuwe hoofdkantoor van TenneT en is voor 15 jaar volledig verhuurd. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 21.936 m², 566 parkeerplaatsen en de kavel omvat circa 33.500 m² eigen grond. De jaarlijkse huurstroom bedraagt circa € 5 miljoen.

 

Deze herbouwontwikkeling kwalificeert zich om meerdere redenen als zeer duurzaam. Zo is eerst op deze locatie het voormalig verouderde gebouw milieuvriendelijk gesloopt, zodat geen extra kantoormeters zouden worden toegevoegd aan de markt. Daarbij is de totale footprint van de herbouw gereduceerd, waardoor extra ruimte is gecreëerd voor groen. Het nieuwe gebouw dat hier is verrezen bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en is voorzien van duurzame faciliteiten, zoals een WKO-installatie, een energiezuinig lichtconcept en CO2 gestuurde ruimteventilatie.

 

Huurder TenneT is de exploitant van alle hoogspanningskabels in Nederland en voor een deel in Duitsland. TenneT is onder andere verantwoordelijk voor het beheer van het landelijk transportnet en het handhaven van de noodzakelijke energiebalans in het elektriciteitsnet. De Nederlandse Staat (ministerie van Financiën) is 100% eigenaar van de aandelen van TenneT.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten