PingProperties levert nieuwe hoofdkantoor TenneT op in Arnhem

29-08-2013

PingProperties Corporate Office fund II heeft in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw Arnhem en Giesbers Bouw (bouwcombinatie BGB) het nieuwe kantoor Mariëndaal Center of Excellence (MCE) in Arnhem opgeleverd. Deze herbouwontwikkeling in het deelgebied Mariëndaal van Businesspark Arnhems Buiten is gestart in de zomer van 2011 en heeft bijna 2 jaar geduurd.

 

Het fraaie kantoorgebouw aan de Utrechtseweg 310 in Arnhem zal dienen als het nieuwe hoofdkantoor van TenneT en is voor 15 jaar volledig verhuurd. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 21.936 m², 566 parkeerplaatsen en de kavel omvat circa 33.500 m² eigen grond. De jaarlijkse huurstroom bedraagt circa € 5 miljoen.

 

Deze herbouwontwikkeling kwalificeert zich om meerdere redenen als zeer duurzaam. Zo is eerst op deze locatie het voormalig verouderde gebouw milieuvriendelijk gesloopt, zodat geen extra kantoormeters zouden worden toegevoegd aan de markt. Daarbij is de totale footprint van de herbouw gereduceerd, waardoor extra ruimte is gecreëerd voor groen. Het nieuwe gebouw dat hier is verrezen bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en is voorzien van duurzame faciliteiten, zoals een WKO-installatie, een energiezuinig lichtconcept en CO2 gestuurde ruimteventilatie.

 

Huurder TenneT is de exploitant van alle hoogspanningskabels in Nederland en voor een deel in Duitsland. TenneT is onder andere verantwoordelijk voor het beheer van het landelijk transportnet en het handhaven van de noodzakelijke energiebalans in het elektriciteitsnet. De Nederlandse Staat (ministerie van Financiën) is 100% eigenaar van de aandelen van TenneT.

Ga terug