PingProperties levert verduurzamingsproject op van hoofdkantoor Dunea Zoetermeer

04-12-2023

PingProperties en Dunea hebben twee jaar geleden gezamenlijk plannen ontwikkeld om het energieverbruik van het kantoorgebouw te verduurzamen. In 2013 was het gebouw al volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels wat resulteerde in energielabel A. Daarom was de focus voor PingProperties om te sturen op energiereductie binnen het gebouw. Er werden verschillende stappen genomen om energiereductie te bevorderen, waaronder het plaatsen van 168 zonnepanelen op het dak, het installeren van waterbesparende toiletten en het vervangen van alle verlichting door duurzame Ledverlichting. Als gevolg van deze maatregelen is het energielabel begin 2023 verbeterd naar A++.

 

Het laatste onderdeel van de verduurzaming betrof een bouwkundige vernieuwing van een van de entrees, die als gedateerd werd beschouwd. Deze vernieuwde entree is onlangs opgeleverd. Met de voltooiing van de vernieuwde entree is het gehele verduurzamingsproject nu afgerond.

 

PingProperties heeft het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea aan het Plein van de Verenigde Naties 11-16 in Zoetermeer sinds 2019 in portefeuille. Het karakteristieke half maanvormige gebouw, ontworpen door architectenbureau Graziosi Progetti, heeft een VVO van 8.519 m². Het hoofdkantoor is gelegen op een goede locatie, direct naast het station en de A12 en heeft een uitstekende parkeernorm.

 

Over Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,4 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 150 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten