PingProperties levert verduurzamingsproject op van hoofdkantoor Dunea Zoetermeer

04-12-2023

PingProperties en Dunea hebben twee jaar geleden gezamenlijk plannen ontwikkeld om het energieverbruik van het kantoorgebouw te verduurzamen. In 2013 was het gebouw al volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels wat resulteerde in energielabel A. Daarom was de focus voor PingProperties om te sturen op energiereductie binnen het gebouw. Er werden verschillende stappen genomen om energiereductie te bevorderen, waaronder het plaatsen van 168 zonnepanelen op het dak, het installeren van waterbesparende toiletten en het vervangen van alle verlichting door duurzame Ledverlichting. Als gevolg van deze maatregelen is het energielabel begin 2023 verbeterd naar A++.

 

Het laatste onderdeel van de verduurzaming betrof een bouwkundige vernieuwing van een van de entrees, die als gedateerd werd beschouwd. Deze vernieuwde entree is onlangs opgeleverd. Met de voltooiing van de vernieuwde entree is het gehele verduurzamingsproject nu afgerond.

 

PingProperties heeft het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea aan het Plein van de Verenigde Naties 11-16 in Zoetermeer sinds 2019 in portefeuille. Het karakteristieke half maanvormige gebouw, ontworpen door architectenbureau Graziosi Progetti, heeft een VVO van 8.519 m². Het hoofdkantoor is gelegen op een goede locatie, direct naast het station en de A12 en heeft een uitstekende parkeernorm.

 

Over Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,4 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 150 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Ga terug