PingProperties sluit langjarige huurovereenkomsten met Teijin Aramid

17-01-2019

Het voormalig AKZO-terrein in Arnhem, waarop zowel Teijin Aramid als AkzoNobel al jaren zijn gehuisvest, wordt grootschalig herontwikkeld. Het startsein hiervoor werd gegeven op 14 december jl. De komende jaren wordt het terrein van PingProperties getransformeerd tot multifunctioneel werk-onderwijs-woon gebied. De gebiedstransformatie is naar verwachting in de loop van 2021 gereed. Door de komst van nieuwe huurder ROC Rijn IJssel vinden er verschuivingen plaats van bestaande gebruikers en huisvesten nieuwe gebruikers zich. Dit vindt plaats in een combinatie van herontwikkeling, renovatie en uitbreiding van vastgoed.

 

PingProperties renoveert en verduurzaamt een bestaand gebouw voor huurder Teijin Aramid van circa 4.600 m2. Daarnaast bestendigt Teijin Aramid met het aangaan van een nieuw langjarig huurcontract van totaal 22.000 m2 inclusief 225 parkeerplekken haar aanwezigheid op het terrein. Teijin Aramid kan met deze verplaatsing haar bedrijfsvoering versterken doordat een sterkere synergie ontstaat tussen haar research-faciliteit en haar wereldwijde hoofdkantoor.

 

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en is wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is hun aramide vezel Twaron®, Teijinconex®, Technora® of hun ultrasterk polyethyleen (UHMW-PE) Endumax® aanwezig. Met de hoogwaardige materialen – geproduceerd in de Teijin fabrieken in Nederland en Japan – bieden zij een breed pallet aan producten. Bezoek www.teijinaramid.com.

 

Het voormalige AKZO-terrein, gelegen aan de Velperweg 76 in Arnhem, is sinds 2012 eigendom van PingProperties. Het terrein beslaat 13,1 hectare met circa 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen en ca. 700 parkeerplaatsen. Tot voor kort had het gebied met de huurders AkzoNobel, Teijin Aramid en Nouryon louter een werkfunctie. In 2017 verkocht PingProperties al ca. 5,0 ha. grond aan de combinatie KlokGroep/BPD om op deze locatie een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu te laten ontwikkelen. Door de komst van ROC Rijn IJssel wordt nu ook de onderwijsfunctie toegevoegd. Hierdoor ontstaat in de toekomst een gebied waar wonen, werken en onderwijs hun plek krijgen.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten