PingProperties tekent bouwteamovereenkomst BAM voor uitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

14-10-2019

PingProperties heeft onlangs een bouwteamovereenkomst afgesloten met BAM Bouw & Techniek, regio Noordwest. De overeenkomst geldt voor de uitbreiding van hotel ibis Styles Amsterdam Airport aan de Piet Guilonardweg 3 op Schiphol-Oost. BAM gaat in opdracht van PingProperties de engineering uitvoeren van de uitbreiding van circa 4.000 m2 als toevoeging aan het bestaande hotelpand. BAM is verantwoordelijk voor de engineering en de uitvoering en APTO Architects voor het bouwkundig ontwerp. De oplevering staat gepland voor begin 2021.

 

Uitbreiding
Vanwege de positieve resultaten van het hotel, de groeiende hotelmarkt en de gunstige ontwikkelingen op en rondom Schiphol, wordt het bestaande ibis Styles Amsterdam Airport op de begane grond uitgebreid met ca. 126 kamers en een nieuwe gym. Ook zal er aan de voorzijde van het pand een terras worden gerealiseerd waardoor een natuurlijke verbinding van buiten naar binnen ontstaat, passend bij de beleving van ibis Styles Amsterdam Airport als ‘groene oase’. De uitbreiding wordt gerealiseerd op het parkeerterrein P1 tussen het huidige hotel en het Transavia-gebouw en komt gedeeltelijk ‘op poten’ te staan, waardoor de parkeerplaatsen en de expeditie in stand blijven. Er komt een verbinding met het bestaande deel van het hotel via een doorgang nabij de bar en de receptie.

 

Ibis Styles Amsterdam Airport
Het voormalige kantoorgebouw van de IND, dat door PingProperties werd aangekocht, her ontwikkeld en getransformeerd tot duurzaam lifestyle hotel, opende haar deuren in oktober 2016. Sinds december 2018 opereert het hotel als ibis Style Amsterdam Airport onder de vlag van AccorHotels Services Netherlands B.V. Ibis Styles Amsterdam Airport biedt haar gasten een unieke beleving om te verblijven in een groene oase aan de rand van het Amsterdamse bos, te midden van alle hectiek van reizen en werken. Het trendy hotel, waar aan elk detail is gedacht, heeft een stijlvol restaurant en een gezellige open Skymaster bar.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten