PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor BAM Infra

05-03-2019

PingProperties heeft de huurovereenkomst met BAM Infra B.V. met betrekking tot H.J. Nederhorststraat te Gouda verlengd tot eind 2031. Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 8.600 m2 met 229 parkeerplaatsen en is volledig verhuurd aan BAM. BAM heeft al sinds 1971 binding met de locatie, er werken zo’n 500 medewerkers.

 

Huurverlenging & verduurzaming BAM
De goede relatie met de huurder en haar verduurzamingsambities heeft de mogelijkheid gecreëerd om het gebouw te verduurzamen naar energielabel A. Dit gaat samen met een langjarige verlenging van de huurovereenkomst. Dit jaar wordt het gebouw, in nauwe samenwerking met BAM (als huurder én als aannemer), verduurzaamd. De daken en gevels worden geïsoleerd en op alle parkeerterreinen komen solar carports. Dit is een zichtbare verduurzaming van het gebouw om het zo tot een duurzaamheidsicoon te vermaken. Deze aanpassingen sluiten uitstekend aan bij de duurzaamheidsambities van BAM. BAM realiseert hiermee een substantiële besparing in het verbruik van elektriciteit en gas.

 

95% van de portefeuille Energielabel A
In totaal verwacht PingProperties dit jaar ruim 70.000 m2 kantoorruimte te verduurzamen naar energielabel A. In Groningen het Cascade-complex (35.000 m2), in Den Bosch het hoofdkantoor van Canon (11.300 m2), in Gouda het gebouw van BAM Infra (8.600 m2) en in Arnhem het hoofdkantoor van Teijin (16.200 m2). Hiermee verwacht PingProperties eind dit jaar 95% van haar corporate office portfolio op energielabel A of hoger te hebben en daarmee is PingProperties een van de koplopers in duurzaamheid.

 

Het verduurzamen van bestaande kantoren is iets wat al jaren hoog op de agenda staat bij PingProperties. Gebouwen worden voorzien van energiezuinige verlichting, intelligente en energie-efficiënte verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen. De afgelopen jaren heeft PingProperties heel wat vierkante meters verduurzaamt, waaronder Luna ArenA (15.600 m2) in Amsterdam, het Vodafone hoofdkantoor in Maastricht (16.000 m2), het kantoorgebouw van BAM aan de Runnenburg 34 te Bunnik (2.000 m2) en het Heijmans-hoofdkantoor in Rosmalen (10.200 m2).

Eerder verduurzaamde PingProperties Trappenburch in Utrecht (6.700 m2) en het Hotel ibis Styles Amsterdam Airport (5.800 m2, 143 kamers) naar energielabel A. In 2016 is ook het eerste LEED Platinum certificaat voor grootscheepse renovatie van een kantoorgebouw in Nederland verleend aan het Siemens hoofdkantoor in het Haagse Beatrixkwartier (29.000 m2).

 

De kracht van duurzame business
De kracht van duurzaamheid zit in de intensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder, waardoor deze verduurzamingstrajecten haalbaar en rendabel zijn. PingProperties heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is continu bezig haar portefeuille verder te verduurzamen. PingProperties zorgt er de komende jaren voor dat al haar gebouwen toekomstbestendig zullen worden en blijven.

Ga terug