PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor Canon Nederland naar Energielabel A

11-07-2019

PingProperties heeft het hoofdkantoor van Canon Nederland, gevestigd aan de Brabantlaan 2 in ’s-Hertogenbosch, verduurzaamd naar energielabel A. Het energielabel A is verkregen na het doorvoeren van substantiële verbeteringen in het dakisolatiepakket en het plaatsen van bijna 600 zonnepanelen op het dak. Door het vervangen van de bestaande dakisolatie wordt het energieverlies tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd wordt met de plaatsing van de zonnepanelen naar verwachting jaarlijks ruim 160.000 kWh opgewekt. Daarnaast beschikt het gebouw over een eigen WKO, waarmee het gebouw nu één van de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch is. De verkrijging van het energielabel A voor het hoofdkantoor van Canon Nederland ligt geheel in lijn met de ambitie van PingProperties om haar portefeuille vergaand te verduurzamen.

 

93% van de portefeuille Energielabel A
Het verduurzamen van bestaande kantoren is iets wat al jaren hoog op de agenda staat bij PingProperties. Gebouwen worden voorzien van energiezuinige verlichting, intelligente en energie-efficiënte verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen. PingProperties verwacht dat eind 2019 ruim 93% van haar corporate office portfolio een energielabel A of hoger heeft. Daarmee is PingProperties één van de koplopers in duurzaamheid.

 

De kracht van duurzame business
De kracht van duurzaamheid zit in de intensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder waardoor deze verduurzamingstrajecten haalbaar en rendabel zijn. PingProperties zorgt er de komende jaren voor dat al haar gebouwen toekomstbestendig zullen worden en blijven.

Ga terug