PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor Canon Nederland

01-05-2018

Voor PingProperties Corporate Office Fund V voert PingProperties een vergaande verduurzaming door ten behoeve van het hoofdkantoor van Canon Nederland, gevestigd aan de Brabantlaan 2 in ’s-Hertogenbosch.

 

Zonnepanelen en WKO
De verduurzaming bedraagt een zonne-installatie op het dak van 594 zonnepanelen, waarmee jaarlijks ruim 150.000 kWh wordt opgewekt. Deze verduurzaming zal gedurende het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Warmte en koude worden reeds mede opgewekt middels een Warmte Koude Opslag in de grond (WKO). Hierdoor worden zowel warme, koude als elektriciteit duurzaam opgewekt. Het gebouw verkrijgt met deze verduurzaming energielabel A en is daarmee een toonbeeld van duurzaamheid.

 

Goede samenwerking huurder en verhuurder essentieel
Door intensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder is deze verduurzaming haalbaar en rendabel. PingProperties heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en is continu bezig haar portefeuille verder te verduurzamen. Inmiddels heeft bijna 77% van de kantorenportefeuille nu energielabel C of hoger en PingProperties is daarmee een van de koplopers in duurzaamheid.

Ga terug