PingProperties verkoopt ABN AMRO-kantoor in Utrecht aan ASR Dutch Mobility Office Fund

28-03-2017

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Mobility Office Fund het ABN AMRO-kantoor aan de Daalsesingel in Utrecht gekocht van PingProperties. Het gebouw van 8.250 m2 voldoet aan alle eisen van deze tijd en is uiterst duurzaam met energielabel A en het BREEAM-NL In-Use Very Good-certificaat.

 

Pieter Vandeginste, Fund Director ASR Dutch Mobility Office Fund: “Het kantoor aan de Daalsesingel past goed in de strategie van het Dutch Mobility Office Fund. Het is ideaal gelegen, nabij het belangrijkste mobiliteitsknooppunt van Nederland, de OV-terminal Utrecht Centraal. Hierdoor is het zowel met het openbaar vervoer als de auto goed bereikbaar. Het kantoor past met een energielabel A en een BREEAM-NL In-Use certificaat ‘Very Good’ ook binnen de MVO-strategie van het fonds. Kortom, een mooie aanwinst die bijdraagt aan de groeidoelstelling van het fonds.”

 

Het kantoor aan de Daalsesingel 51-71, bestaande uit 8.250 m² en 100 parkeerplaatsen, is volledig verhuurd aan ABN AMRO. Het gebouw is gelegen op een ‘prime’ locatie, direct naast het centraal station van Utrecht: het gebied dat door de gemeente volledig wordt vernieuwd en groener wordt gemaakt. Sinds 2016 stroomt er na 40 jaar weer water door de Catharijnesingel, auto’s maken plaats voor wandelroutes langs het water en er komt ruimte voor horeca en winkels.

 

Voor deze transactie is PingProperties geadviseerd door Loyens & Loeff en Cushman & Wakefield. a.s.r. vastgoed vermogensbeheer werd geadviseerd door Houthoff Buruma.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten