PingProperties verkoopt hoofdkantoor Blauwhoed, Rotterdam

20-04-2021

PingProperties heeft per 20 april jl, namens Brainpark II Investments, het hoofdkantoor van Blauwhoed B.V. in Rotterdam verkocht aan Eurion SCPI (een investeringsfonds van Corum AM). Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak 3.340 m² v.v.o., en 81 parkeerplaatsen, is gelegen aan Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam, op de kop van bedrijvenpark Brainpark II.

 

Het park, dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed zelf is ontwikkeld, bestaat uit twaalf representatieve kantoorgebouwen en is gelegen langs een groene laan. Het royale perceel is ingericht met veel groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/ Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

 

PingProperties heeft het pand in 2019 verworven door middel van een sale-and-lease-back transactie in combinatie met een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Blauwhoed. Op het moment van verwerving kwam er circa 1.300 m2 kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Als gevolg van een actieve verhuurstrategie door PingProperties is deze leegstand succesvol ingevuld met twee verhuurtransacties: detacheringsbureau Maandag Maandag (1-10-2020) en het full-service administratiekantoor voor ondernemers Entrpnr Finance BV (2-12-2020).

 

Met een hoog energielabel A en volledig in gebruik heeft het object weer een duurzame toekomst gekregen. Daarmee achtte PingProperties de tijd rijp om het strategisch uit portefeuille te verkopen. Koper werd juridisch begeleid door DLA Piper en technisch door Arcadis. PingProperties werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en Loyens & Loeff.

 

Ga terug