PingProperties verkoopt hoofdkantoor Blauwhoed, Rotterdam

20-04-2021

PingProperties heeft per 20 april jl, namens Brainpark II Investments, het hoofdkantoor van Blauwhoed B.V. in Rotterdam verkocht aan Eurion SCPI (een investeringsfonds van Corum AM). Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak 3.340 m² v.v.o., en 81 parkeerplaatsen, is gelegen aan Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam, op de kop van bedrijvenpark Brainpark II.

 

Het park, dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed zelf is ontwikkeld, bestaat uit twaalf representatieve kantoorgebouwen en is gelegen langs een groene laan. Het royale perceel is ingericht met veel groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/ Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

 

PingProperties heeft het pand in 2019 verworven door middel van een sale-and-lease-back transactie in combinatie met een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Blauwhoed. Op het moment van verwerving kwam er circa 1.300 m2 kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Als gevolg van een actieve verhuurstrategie door PingProperties is deze leegstand succesvol ingevuld met twee verhuurtransacties: detacheringsbureau Maandag Maandag (1-10-2020) en het full-service administratiekantoor voor ondernemers Entrpnr Finance BV (2-12-2020).

 

Met een hoog energielabel A en volledig in gebruik heeft het object weer een duurzame toekomst gekregen. Daarmee achtte PingProperties de tijd rijp om het strategisch uit portefeuille te verkopen. Koper werd juridisch begeleid door DLA Piper en technisch door Arcadis. PingProperties werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en Loyens & Loeff.

 

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten