PingProperties verkoopt ‘Luna ArenA’ aan LaSalle

23-11-2018

LaSalle Investment Management heeft voor het fonds Encore+ het hoogwaardige kantoorgebouw ‘Luna ArenA’ in Amsterdam Zuid-Oost aangekocht door middel van het overnemen van de aandelen in IF Office Fund IV B.V..

 

PingProperties verwierf Luna ArenA in 2010 van investeringsmaatschappij Blackrock met als strategie het pand te herpositioneren en te verhuren. In 2012 is de eerste huurder, TMF Group, erin getrokken. In 2014 verhuurde PingProperties het laatste gedeelte aan Stryker Corporation, die haar Europese hoofdkantoor in het gebouw vestigde. Begin dit jaar heeft PingProperties het huurcontract met Stryker verlengd. Hiermee is het gebouw langjarig en volledig verhuurd.

 

Encore+ is een Pan-Europees open-ended Core+-fonds waarbij LaSalle opereert als Asset- en Transaction Manager. De aankoop van Luna ArenA is de vierde grote Nederlandse acquisitie voor Encore+ na Eurocenter en Bright Offices in Amsterdam en Kennedytoren in Eindhoven.

 

Het toonaangevende kantoorgebouw is onderdeel van het Plaza Arena Complex en heeft een totale oppervlakte van ca. 15.600 m² v.v.o. verdeeld over 8 vloeren. Luna ArenA is volledig verhuurd en doet dienst als (regionaal) hoofdkantoor van TMF Group en Stryker Corporation. Luna ArenA is gelegen op loopafstand van trein station Bijlmer ArenA en alle faciliteiten van Amsterdam Zuid-Oost.

 

PingProperties is commercieel geadviseerd door JLL en op juridisch en fiscaal gebied door Loyens & Loeff en Rechtstaete. Namens LaSalle waren Weebers Vastgoed Advocaten, Deloitte en Savills bij de transactie betrokken.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten