PingProperties verkoopt vrieswarenhuis te Waalwijk aan Real Estate Waalwijk

08-07-2010

Per 6 juli jl. is het vrieswarenhuis, gelegen aan de Veerweg 11 te Waalwijk, verkocht aan Real Estate Waalwijk B.V., een 100% dochter van Partner Logistics Europe B.V.. Het betreft een verkoop vanuit het door PingProperties aangestuurde White Lane Investment VII.

Het object is een volledig geautomatiseerd logistiek vrieswarenhuis van circa 6.858 m2 bruto vloeroppervlakte waarin Oerlemans Foods is gevestigd. Oerlemans Foods is een teler, producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten.

 

In dit logistieke vrieswarenhuis is een aantal jaar geleden fors geïnvesteerd. Partner Logistics heeft destijds PingProperties als partij gevonden om het vrieswarenhuis middels een sale-lease back constructie te kopen. Oerlemans kon zich hierdoor focussen op de core-business en de proces- en opslagfaciliteiten off-balance realiseren. Deze verbeterde productielijn heeft gezorgd voor een efficiëntere en modernere bedrijfsvoering van Oerlemans. Bovendien heeft het meer technische mogelijkheden geboden om innovatieve producten te bieden.

 

Partner Logistics richt zich op totaaloplossingen van logistieke processen, zoals conceptontwikkeling, realisatie, het beheer en continue verbetering, en biedt daarbij de mogelijkheid om omvangrijke investeringen voor de klant te doen. De missie van Partner Logistics is het realiseren van maatschappelijk zinvolle kwaliteit en efficiencyverbeteringen voor alle productieketens. Dit doen zij door ´s werelds meest betrouwbare partner te zijn bij de exploitatie van duurzame, innovatieve en sterk geautomatiseerde magazijnen, ontwikkeld door haar eigen mensen.

 

PingProperties is een investment management organisatie die middels ultieme marktkennis en financial engineering kantorenfondsen structureert waarin een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners deelneemt. De PingProperties fondsen kenmerken zich door bovengemiddelde rendementen, waarbij directe controle wordt gehouden op het fondsresultaat door het totale management (investment, fund en asset) in eigen handen te houden.

Ga terug