Verduurzaming en renovatie hoofdkantoor Siemens in Den Haag gestart

27-02-2014

PingProperties en Siemens Nederland hebben BAM HABO gekozen als partner voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdkantoor gelegen aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag. Medio februari is begonnen met de werkzaamheden aan de gebouwen bestaande uit circa 29.000m². De oplevering staat gepland voor eind april 2016.

 

De gebouwen voldoen na de renovatie aan de LEED Gold-standard for New Constructions and Major Renovations, een hoge certificering voor energiezuinigheid. De ruimtes worden ingericht volgens het Siemens Office-concept, dat uitgaat van tijd- en plaats-onafhankelijk werken en het stimuleren van samenwerking en kennisdeling. Hiermee krijgen de Siemens-medewerkers een prettige en goed gefaciliteerde werkomgeving, die hen in staat stelt hun productiviteit te verhogen.

 

Naast de renovatiewerkzaamheden hebben huurder Siemens en eigenaar PingProperties Corporate Office Fund VII aan BAM HABO opdracht gegeven voor het prestatiegericht beheer en onderhoud van het pand tot oktober 2025.

 

‘Wij zijn erg blij met het in ons gestelde vertrouwen en zullen er voor zorgen dat het Siemens-hoofdkantoor straks voldoet aan de duurzaamheidseisen van de toekomst. ’, zegt Chris Pronk, vestigingsleider van BAM HABO.

 

Paula Batist, projectleider Real Estate Siemens Nederland: ‘BAM en PingProperties denken mee, zoals over de innovatieve logistieke methodiek die zij op dit project toepassen. Die zorgt ervoor dat de overlast niet alleen wordt beperkt voor de Siemens-organisatie, maar ook voor de omgeving. Dat past uitstekend bij onze duurzame ambities.’

 

Bart Scholten, Chief Investment Officier bij PingProperties: ‘BAM heeft als uitvoerder van de renovatie en verduurzamingswerkzaamheden rechtstreeks invloed op het onderhoud van de komende jaren. Door BAM langjarig het onderhoud van het totale complex te gunnen, wordt de verantwoordelijkheid en commitment van BAM vergroot.’ PingProperties en BAM hebben een vergelijkbare samenwerking bij het hoofdkantoor van TenneT in Arnhem.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten