White Estate Investments sluit overnamedeal Blue Capital

23-02-2008

Onlangs heeft White Lane Investements XII, waarvan het asset management wordt gevoerd door White Estate Investments, het onvoorwaardelijke koopcontract getekend voor de overname van de Blue Capital portefeuille van verkoper Wealth Mangement Capital Holding GmbH (WealthCap). De portefeuille bestaat uit 7 kantoorgebouwen in Nederland en omvat een totale investering van circa 76 miljoen euro.

 

Op 22 februari jl. heeft reeds het transport plaatsgevonden van het eerste kantoorgebouw. Het object is gelegen op zichtlocatie vanaf de rijksweg A20 aan de Marten Meesweg te Rotterdam. Het single tenant gebouw is langjarig verhuurd aan het energiebedrijf Eneco N.V. en omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van circa 13.190 m2. Tevens zijn er 289 parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig. Het transport van de overige kantoorgebouwen volgen medio maart a.s..

 

De verkoop van de Blue Capital portefeuille vond plaats middels een besloten verkoopprocedure. Colliers International trad in deze transactie op als adviseur van WealthCap en Jones Lang Lasalle adviseerde White Estate Investments.

 

WealthCap, een 100% dochteronderneming van het Duitse Hypo Veriensbank AG, werd opgericht in 2007 om het management te voeren over drie gesloten fondsen (Blue Capital GmbH, H.F.S. HYPO-Fondsbeteiligungen für Sachwerte GmbH en HVB FondsFinance GmbH).

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten