Daily Convenience Center Passage

18.300 m2

Vloeroppervlakte

Energielabel A

Duurzaamheid

280

Aantal parkeerplaatsen

Daily Convenience Center Passage

Broersvest 22 
Schiedam

Winkelcentrum Passage is prachtig gelegen in het historische centrum van Schiedam en is het grootste en oudste overdekte winkelcentrum van deze stad. In het winkelcentrum zijn ca. 68 winkels gevestigd verdeeld over een begane grond en drie etages. Het heeft een oppervlakte van ca. 18.300 m² VVO. Tevens beschikt het complex over een vijflaagse parkeergarage met 280 parkeerplaatsen.

Wekelijks trekt Passage Schiedam 62.700 bezoekers met Hema, Action, Bristol, H&M en Nelson als top-5 huurders.


PingProperties gelooft in de kracht van wijkwinkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is.


Aankoopstrategie convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in lokale stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Door een aanbod gericht op dagelijkse benodigde aankopen (food, groenteboer, visboer, slager, bloemen, huishoudelijke artikelen, tijdschriften etc.), local heroes (schoonheid- en massagesalons, kappers etc.), maatschappelijke voorzieningen (apotheker, arts, tandarts, fitness school etc.) en sterke offline gecombineerd met online retail concepten te concentreren, hoe beter een winkelcentrum draait.


Met deze strategie voorziet PingProperties een aanzienlijke groeipotentie voor winkelcentrum Passage Schiedam dat nu slechts 12% food gerelateerde huurders heeft en tevens een hoge leegstand van het aantal units (26,4%). Daarnaast wil de gemeente de stad volledig gaan upgraden om bewoners met een sociale carrière te behouden in de stad en om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te worden voor bewoners van Rotterdam. Hiertoe worden maar liefst 7.000 kwaliteitswoningen toegevoegd aan de stad, waarvan ruim 1.700 woningen in het bedieningsgebied van het winkelcentrum.

Huurder(s)
Multi-tenant (68 huurders), o.a.
Hema
H&M
Action
Bristol

Sector
Convenience center
Status
In portefeuille

PingProperties Daily Convenience Center fund III

Investments
Daily Convenience Center Passage

Investeerders
2

Status
In portefeuille

Track Record

2021

Oprichting
Aankoop winkelcentrum Passage, Schiedam

Verlenging huurovereenkomst (langjarig) met Nelson Schoenen

2023

Herfinanciering bij NIBC
Verlenging huurovereenkomst (langjarig) met Intertoys
Nieuwe huurovereenkomst met Eat Kip

2024

Nieuwe huurovereenkomst met Indian Chef en Iper Megastores

Bekijk ook

Alle investments