De Argonaut - De Koploper

17.080 m2

Vloeroppervlakte

A en BREEAM In-Use certificaat Very Good

Duurzaamheid

182

Aantal parkeerplaatsen

De Argonaut - De Koploper

Stationsplein 63-129
Amersfoort

Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het NS station van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28. Het gebouw is verdeeld over 2 bouwdelen met een verhuurbare vloeroppervlakte van 17.080 m2 en een inpandige parkeergarage voor zo’n 182 auto’s. De vier belangrijkste huurders zijn Huis voor de Gezondheid, Het Waterschapshuis, STOWA en NS Vastgoed. Met een hoge bezettingsgraad van 80% bestaande uit vooral langjarige huurcontracten met (semi-)overheidsinstellingen geeft deze aankoop een stabiele en betrouwbare financiële basis.

 

Aankoopstrategie

PingProperties ziet meer potentie in het gebouwcomplex en gaat het daarom optimaliseren door functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en technologische voorzieningen te verbeteren. Dit vindt plaats in lijn met het ESG-beleid van PingProperties. Het businessplan is opgedeeld in vier verschillende bouwdelen: het laagbouw kantoor, het winkelpodium, het hoogbouw kantoor en de parkeervoorziening.

 

Voor elk component hebben we een specifieke strategie en propositie met toegevoegde waarde ontwikkeld, afgestemd op de unieke eigenschappen en behoeften van elk deel van het gebouw. De laagbouw heeft bijvoorbeeld een energielabel A en BREEAM In-Use certificaat Very Good. Dit is op zich een comfortabel niveau. We zien echter dat de eisen van gebruikers op dit aspect steeds hoger worden en willen daarom een energielabel A+++ bereiken om de leegstaande ruimtes op te vullen.

 

Sander Rovers (Investment Manager – PingProperties): “Dit type kwalitatieve kantoren met een strategische ligging direct bij grote Intercity-treinstations hebben de toekomst in Nederland. De vraag van nationale en internationale bedrijven voor deze kantoren blijft bestaan zolang er wordt voldaan aan hedendaagse en toekomstige eisen ten aanzien van ESG (waaronder duurzaamheid), bereikbaarheid (openbaar vervoer én auto) en algemene kwaliteit (installaties en uitstraling). Door gerichte investeringen herpositioneren we dit gebouw de komende periode naar de marktleider in stationsgebied Amersfoort op het gebied van duurzaamheid, moderne uitstraling, brand identity en bereikbaarheid. Met ons plan wordt het gebouw market-outperforming met een energielabel A+++, BREEAM In-Use certificaat ‘Very Good’ en volledige compliance met Paris Proof 2050 vereisten. Dit alles gaan wij aanbieden zonder duurder te zijn dan de andere gebouwen in het gebied.”

Huurder(s)
Multi-tenant, o.a Huis voor de Gezondheid, Het Waterschapshuis, STOWA en NS Vastgoed
Sector
Kantoor
Status
In portefeuille

PingProperties Intercity I C.V.

Investeerders
2

Status
In portefeuille

Track Record

2024

Oprichting fonds
Aankoop De Argonaut, Amersfoort van Achmea Real Estate
Financiering met Berlin Hyp
Rebranding van de laagbouw naar Koploper

Bekijk ook

Alle investments