DNV-GL

9.901 m2

Vloeroppervlakte

BREEAM - EXCELLENT

Duurzaamheid

180

Aantal parkeerplaatsen

DNV-GL

Energy Business Park

Utrechtseweg 310 
Arnhem

 

Van verouderd ‘kantoorpand’ naar duurzame & moderne huisvesting 

 

Op de groene heuvels van ‘Arnhems buiten’ ligt het hoofdkantoor van ‘s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties: DNV-GL (voormalig DNV KEMA). Het hoofdkantoor is gesitueerd op een prominente locatie aan de kop van een prachtig, bosrijk bedrijvenpark dat ook bekend staat als ‘Energy Business Park’. Op dit terrein van 17 hectare huisvesten een aantal van de belangrijkste en meest innovatieve bedrijven op het gebied van o.a. energie, certificering en milieutechnologie. Het pand zelf bestaat uit vier bouwdelen en heeft een totaal vloeroppervlak van 9901 m². De bouwdelen zijn door middel van een glazen loopbrug met elkaar verbonden.

 

In 2013 kocht en renoveerde PingProperties op het ‘Energy Business Park’ een nieuw kantoor ten behoeve van TenneT, een Nederlands-Duitse transmissienetbeheerder die zich bezig houdt met elektriciteitstransport en balanshandhaving tussen vraag en aanbod van elektriciteit. Met het vertrek van TenneT naar hun nieuwe onderkomen ontstond in 2014 voor PingProperties de mogelijkheid om dit pand aan te kopen. Na de overname heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden waarbij het pand van binnen gemoderniseerd is en diverse verbeteringen zijn uitgevoerd aan de gevel. Tevens zijn er forse investeringen gedaan om het gebouw te verduurzamen. Zo is er onder andere een WKO-installatie geplaatst, is het pand voorzien van zonnepanelen en is er een nieuwe klimaat- & regeltechniek geïnstalleerd. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM-EXCELLENT status en energielabel A notering. DNV-GL heeft zich langjarig aan de locatie verbonden.

 

PingProperties heeft een blijvend verschil gemaakt door een verouderd kantoorpand succesvol te transformeren tot moderne en duurzame huisvesting van DNV-GL. Het programma van eisen tussen de huurder (DNV-GL) en PingProperties is gezamenlijk tot stand gekomen. Beide partijen geloven in het pand en investeren: DNV-GL heeft zich langjarig gecommitteerd aan de locatie (tot 2030) terwijl PingProperties van haar kant de kosten voor het verduurzamen van het pand voor haar rekening nam. Een mooi voorbeeld hoe een verouderd kantoorpand door samenwerking weer toekomstperspectief heeft gekregen voor alle stakeholders een win-win situatie is gecreëerd: voor investeerders, voor de huurder en voor het Energie Business Park.

Huurder(s)
DNV-GL (voorheen KEMA)
Sector
Kantoor

Status
Verkocht

PingProperties Corporate Office Fund VIII

Verkocht

DNV-GL, Arnhem

Investeerders
3

Status
Verkocht

Track Record

2014

Oprichting 

2015

Aankoop voormalig hoofdkantoor TenneT op Energy Business Park, Arnhem van TenneT

Bouw- en beleggingsfinanciering met Berlin Hyp

Grootschalige herontwikkeling en verduurzaming complex naar Energie label A+

Oplevering gebouw aan DNV-GL

Nieuwe huurovereenkomst (langjarig) DNV-GL

2020

Herfinanciering bij Berlin Hyp

Verkoop DNV-GL

Beëindigd

 

Bekijk ook

Alle investments