ibis Styles Amsterdam Airport (ISAA)

5.811m2

Vloeroppervlakte

Planet 21- certificaat GOLD

Duurzaamheid

65

Aantal parkeerplaatsen

ibis Styles Amsterdam Airport (Hotel)

Piet Guilonardweg 3
Schiphol Airport

Transformatie van kantoor naar duurzaam lifestyle hotel

ibis Styles Amsterdam Airport is een duurzaam lifestyle hotel gelegen op Schiphol-Oost met 135 kamers, een stijlvol restaurant, een gezellig ingerichte Skymaster bar en een lounge & gym voor ontspanning. Het hotel biedt haar gasten een unieke beleving om te verblijven in een groene oase, te midden van alle hectiek van reizen en werken. Aan elk detail is gedacht en het niveau voor kwaliteit en service ligt hoog. Gezien de ligging van ibis Styles Amsterdam Airport, vlakbij Schiphol, is het hotel een aantrekkelijke locatie voor zowel nationale alsook internationale gasten.

 

In 2005 is dit voormalig kantoorgebouw van de IND door PingProperties aangekocht. In 2016 is het kantoorgebouw in nauwe samenwerking met de Koninklijke BAM Groep in 10 maanden tijd getransformeerd tot duurzaam lifestyle hotel. In dat zelfde jaar heeft PingProperties ook de exploitatie voor haar rekening genomen. Sinds december 2018 opereert het hotel als ibis Styles Amsterdam Airport onder de vlag van AccorHotels Services Netherlands B.V.

 

PingProperties heeft een blijvend verschil gemaakt door de succesvolle transformatie van verouderd kantoorgebouw naar succesvol en duurzaam lifestyle hotel. Daarnaast heeft PingProperties de exploitatie in eigen hand gehouden en gekozen voor een kwalitatieve partner (Accor).

 

Ontwikkeling en uitbreiding hotel

De hotelmarkt in Nederland en rondom Schiphol / Amsterdam is volop in beweging. De afgelopen jaren is het aantal hotelboekingen explosief gegroeid. Dit is ook zichtbaar in de jaarlijks stijgende resultaten van ibis Styles Amsterdam Airport. De verwachting is dat deze tendens zich de komende jaren blijft voortzetten. PingProperties heeft de ambitie het pand uit te breiden met 123 kamers, een nieuwe gym en een terras aan de voorzijde. De ontwikkeling hiervan is inmiddels gestart. Na deze ontwikkeling zal het hotel over 266 kamers beschikken. De uitbreiding van het hotel sluit ook goed aan bij aan de ontwikkeling van Schiphol-Oost* als belangrijk onderdeel van de Metropol Amsterdam.

 

*Het gebied Schiphol-Oost is op dit moment volop in ontwikkeling met in 2024 de komst van het KLM-hoofdkantoor recht tegenover het hotel. Het gebied ontwikkelt zich tot een dynamische locatie die zich kenmerkt door kwalitatieve kantoorgebouwen, goede faciliteiten en een uitstekende bereikbaarheid. Een breed scala aan (inter)nationale ondernemingen heeft zich hier al de afgelopen jaren gevestigd met allen focus op ondernemen, samenwerken en innovatie.

Huurder(s)
ibis Styles Amsterdam Airport (ISAA)
Sector
Hotel / Hospitality
Status
In portefeuille

Hotel Fonds I

Investeerders
1

Status
In portefeuille

Track Record

2005

Oprichting

Aankoop kantoorgebouw Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) van Schiphol Real Estate

2013

Omgevingsvergunning voor transformatie naar hotel

2015

Bouw- en beleggingsfinanciering met ING

Start bouw tot duurzaam lifestyle hotel met 143 kamers

2016

Oplevering en opening hotel

Oprichting exploitatie maatschappij

2018

Nieuw franchisecontract met Accor Hotels onder Ibis Styles 

2019

Tekenen erfpachtaanbieding voor uitbreiding hotel

Start design en engineering hoteluitbreiding tot ca. 269 kamers

Design & Build-overeenkomst met BAM Bouw en Techniek

2020

Verlenging financiering met ING

2022

Herfinanciering bij ABN AMRO

2023

Erfpachtovereenkomst met Schiphol Commercial voor circa 4.000 m2 v.v.o.

2024

Pilot gestart om het energieverbruik te optimaliseren richting Paris Proof in 2040 met platform Brighter van Spectral Energy

Bekijk ook

Alle investments