PingProperties partner van DGBC

22-02-2022

PingProperties heeft zich onlangs als partner aangesloten bij de DGBC. Samen met de andere DGBC-partners wil PingProperties meer impact maken, op weg naar een CO₂-neutrale gebouwde omgeving.

 

De afgelopen jaren heeft PingProperties zich al actief ingezet om verouderde gebouwen en hun omgeving nieuw leven in te blazen en deze succesvol te (her)ontwikkelen, nieuwe functies toe te voegen en oplossingen te realiseren die duurzame waarden creëren. Met het partnerschap bij DGBC wil PingProperties in een hoger tempo de gebouwde omgeving in Nederland toekomstbestendig maken. De gebouwde omgeving is namelijk verantwoordelijk voor bijna 40% van ons energieverbruik en bijna een derde van de CO2-uitstoot in Nederland. “Als sector hebben we daarom een belangrijke sleutel in handen om Nederland sneller en grondiger duurzaam te maken”, aldus Bram Harding, Head of (Re)Development PingProperties. “Door kennis te delen, het netwerk te vergroten en samen te werken met de andere 350 DGBC-partners, kunnen we tot actie overgaan. Met elkaar onze planeet beschermen, dat is waar we voor staan: een grote uitdaging en een absolute noodzaak!”

 

Over DGBC
Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een landelijke maatschappelijke organisatie opgericht in 2008 op initiatief vanuit de markt. De grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Aan de hand van vier centrale thema’s worden impactvolle programma’s ontwikkeld op het gebied van: CO2-reductie (Paris Proof), circulariteit, gezondheid en klimaatadaptatie.

 

DGBC brengt organisaties met elkaar in contact, stimuleert samenwerking en via een kennisplatform worden kennis en innovaties gedeeld. Er worden opleidingen en evenementen georganiseerd over actuele duurzaamheidsthema’s. Daarnaast ontwikkelen en beheren zij BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

Ga terug