PingProperties start met transformatie Trappenburch

06-01-2016

PingProperties is gisteren officieel van start gegaan met de duurzame transformatie van gebouw Trappenburch aan de Kroonstraat 50 in Utrecht. Met deze transformatie realiseert PingProperties een zeer intensieve verduurzaming van energielabel G naar A.

 

Duurzame toekomst
Deze herontwikkeling, waarbij een verouderd gebouw wordt klaargemaakt voor een duurzame toekomst, is mogelijk door nauwe samenwerking tussen PingProperties en haar Corporate Office Fonds I, BAM Utiliteitsbouw, Nivab Vastgoedadvies en architect ZZDP.

 

Met behoud van karakteristieke uitstraling
Trappenburch, gesitueerd in het centrum van Utrecht, werd in 1974 gebouwd voor de Nederlandsche Bank en later verbouwd tot voormalig kantoorpand voor de Kamer van Koophandel. Het gebouw kenmerkt zich door elementen uit het brutalisme, een architectuurstroming uit de jaren 50-70 waarin blok-achtige, geometrische en herhalende vormen centraal staan. Bij de huidige renovatie blijven deze karakteristieke kenmerken van Trappenburch behouden. Om tot een moderne, frisse uitstraling te komen, worden de gevels gereinigd en kozijnen vervangen. Verdere transformatie zal met name aan de binnenkant van het gebouw plaatsvinden, waardoor een optimaal werkklimaat -met hoge comfortklasse- wordt gecreëerd voor toekomstige huurders.

Ga terug