PingProperties start met transformatie Trappenburch

06-01-2016

PingProperties is gisteren officieel van start gegaan met de duurzame transformatie van gebouw Trappenburch aan de Kroonstraat 50 in Utrecht. Met deze transformatie realiseert PingProperties een zeer intensieve verduurzaming van energielabel G naar A.

 

Duurzame toekomst
Deze herontwikkeling, waarbij een verouderd gebouw wordt klaargemaakt voor een duurzame toekomst, is mogelijk door nauwe samenwerking tussen PingProperties en haar Corporate Office Fonds I, BAM Utiliteitsbouw, Nivab Vastgoedadvies en architect ZZDP.

 

Met behoud van karakteristieke uitstraling
Trappenburch, gesitueerd in het centrum van Utrecht, werd in 1974 gebouwd voor de Nederlandsche Bank en later verbouwd tot voormalig kantoorpand voor de Kamer van Koophandel. Het gebouw kenmerkt zich door elementen uit het brutalisme, een architectuurstroming uit de jaren 50-70 waarin blok-achtige, geometrische en herhalende vormen centraal staan. Bij de huidige renovatie blijven deze karakteristieke kenmerken van Trappenburch behouden. Om tot een moderne, frisse uitstraling te komen, worden de gevels gereinigd en kozijnen vervangen. Verdere transformatie zal met name aan de binnenkant van het gebouw plaatsvinden, waardoor een optimaal werkklimaat -met hoge comfortklasse- wordt gecreëerd voor toekomstige huurders.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten